Analize și Tratamente Veterinare Sector 3 București

Clinica Green Vetcare oferă examinări clinice și investigații paraclinice, frotiuri de sânge, teste de diagnostic rapid, detartraje, analize de sânge (biochimie și hemoleucogramă), analize de urină, sondări urinare, precum și o gamă largă de tratamente de specialitate.

De asemenea, echipa noastră fiind formată din doctori cu experiență, vă putem oferi și o a doua opinie privind un diagnostic pus anterior de un alt doctor.

Vedeți cu ce curiozități s-a confruntat clinica noastră

Cuprins

Consultații și analize

 • Diagnosticare
 • Investigații paraclinice
 • Rețete speciale
Aflați mai multe

Tratamente de specialitate

 • Afecțiuni urinare
 • Boli de piele comune
 • Boli ale cavității bucale
Aflați mai multe

Întrebări Frecvente

 • Semne care indică prezența unor boli
 • Îngrijirea animalelor bonlave
 • Transmitere boli de la animal la om
Aflați mai multe

Tarife Analize și Tratamente

 • Hemoleucograma de la 60 Lei
 • Snap 4DX de la 120 Lei
 • Internare de la 50 Lei pe zi
Detalii și prețuri

Consultații și analize

Tipuri de analize

Putem realiza următoarele tipuri de analize în cadrul clinicii.

Hemoleucogramă

Hemoleucograma este un test foarte important pentru identificarea și monitorizarea bolilor hematologice (din sânge). Aceasta măsoară numărul de globule albe, globule roșii, dar și numărul trombocitelor din sânge.

Rezultatele pot reflecta probleme care pot provoca deshidratări severe sau pierderi de sânge. Hemoleucograma poate să indice prezența unor infecții acute sau cronice sau a unor alergii.

Sumar de urină

Sumarul de urină este o analiză completă de urină care se referă la determinarea caracteristicilor fizice (culoare, aspect, greutate specifică), chimice (pH, proteine, glucoză, corpi cetonici, hematii etc) și examenul microscopic al sedimentului. Acest test simplu este folosit pentru identificarea unor afecțiuni renale sau urologice.

Pentru prelucrarea acestui test este nevoie de o probă de urină, prelevată direct din jet, într-un recipient special, steril, fie de către proprietar, acasă, fie de medicul veterinar, în timpul consultației.

Sediment de urină

Acest test este necesar, întrucât furnizează informații legate de prezența cristalelor în urină și de compoziția acestora, dar și a altor componente care nu se găsesc, în mod normal, în urină – celule roșii, celule inflamatorii, bacterii etc.

Pentru prelucrarea acestui test este nevoie de o probă de urină, direct din jet, prelevată într-un recipient special, steril, fie de către proprietar, acasă, fie de medicul veterinar, în cadrul consultației.

Test rapid PIF (peritonita infectioasă felină)

Test imunoenzimatic rapid ce indică prezența coronavirusului felin responsabil de apariția PIF.

Test rapid Parvoviroză

Test imunoenzimatic rapid ce indică prezența parvovirusului în fecale.

Test rapid Distemper

Test imunoenzimatic rapid ce indică prezența morbilivirusului responsabil de apariția maladiei Carre (popular jigodie).

Test rapid Giardia

Test imunoenzimatic rapid ce indică prezența parazitului Giardia în fecale.

Test rapid Dirofilaria (Heart worms)

Test imunoenzimatic rapid ce indică prezența Dirofilariei în sânge, ser sau plasmă.

Snap 4DX

Reprezintă un test rapid ce detectează în 8 minute prezența a 4 boli: Borrelioza, Ehrlichioza, Anaplasmoza, Dirofilarioza.

Biochimie + Hematologie

Analizele complete de sânge oferă o imagine de ansamblu asupra stării de sănătate a animalului.

Profil Hepatic

Realizarea unui profil hepatic este indicată pentru evaluarea funcției hepatice.

Profil Renal

Realizarea unui profil renal este indicată pentru evaluarea funcției renale.

Profil Lipidic

Realizarea unui profil lipidic este indicată pentru evaluarea metabolismului lipidic.

Calciu

Acest test este util pentru evaluarea metabolismului calciului.

Fructozamina

Măsurarea nivelului de fructozamină este utilizată pentru urmărirea evoluției pacienților diabetici.

Frotiu hemoparaziți

Frotiul se examinează la microscop, putandu-se detecta astfel prezența paraziților sangvini.

Histovet cito + histo

Analizele citologice și histologice oferă informații despre structura celulelor și țesuturilor examinate.

Histovet cito

Analiza citologică oferă informații despre natura celulelor, fiind utilă pentru evaluarea statusului inflamator sau neoplazic.

Histovet test PIF din lichid ascitic

Test imunohistochimic ce indică prezența coronavirusului felin în lichidul de ascită.

Tratamente de specialitate

Clinica Green Vetcare oferă suport medical în afecțiuni frecvente la animalele de companie, precum boli ale aparatului urinar, boli ale ficatului, diabet, boli ale pielii și blănii, gingivite, stomatite, boli ale urechilor.

Afecțiuni urinare la câini și pisici

Tractul urinar al câinilor poate fi afectat de o serie de probleme grave, precum incontinența, pietrele la vezică sau cristalele în urină, infecțiile bacteriene, cancerul, traumele și chiar obstrucția uretrei.

La pisici, una dintre afecțiunile cele mai des întâlnite este determinată de prezența unor calculi și cristale (struviți și oxalați de calciu).

Sfaturi nutriționale

Dacă animalul dumneavoastră de companie suferă de una din afecțiunile menționate la acest capitol, medicul veterinar vă va recomanda o dietă alimentară adecvată, care să completeze tratamentul pe care îl urmează pacientul.

În acest caz, urmarea cu strictețe a dietei alimentare poate salva viața animalului suferind și orice schimbare în acest sens, fără sfatul medicului curant, poate conduce la agravarea sau la recurența bolii de care acesta suferă.

Boli de piele comune la câini și pisici

Cele mai întâlnite boli de piele în cazul câinilor, dar și al pisicilor, sunt diferitele tipuri de dermatite. La câini se întâlnesc cu precădere și bolile provocate de ectoparaziți (paraziți externi) – râia demodecică, râia sarcoptică. De-a lungul timpului s-a constatat că există rase de câini predispuse la anumite boli de piele, ca urmare a modificărilor genetice specifice creării rasei respective.

Orice comportament ciudat al animalului dumneavoastră – scărpinat și lins insistent, însoțit de stări de agitație, căderea excesivă a părului, aspect modificat al blănii, dar și al pielii, apariția unor scuame (coji) la nivelul pielii, înroșirea pielii în anumite zone – ar trebui să vă determine să programați o vizită la medicul veterinar.

Boli ale cavității bucale

Mirosul neplăcut de la nivelul gurii animalelor dumneavoastră de companie este nu numai deranjant, însă pot indica probleme grave la nivelul cavității bucale a acestora, precum – gingivită, placă dentară, tartru, carii, abcese sau chiar tumori ale cavității bucale, sau prezența unor corpi străini blocați undeva la nivelul acestei cavități.

În special în cazul animalelor bătrâne este nevoie de vizite regulate la medicul veterinar, pentru evaluarea stării de sănătate, controlul dentar fiind unul foarte important, pentru că, ignorat, poate duce la dureri, discomfort și chiar la imposibilitatea animalului de a se hrăni.

Întrebări frecvente legate de analize și tratamente

În ce constau analizele la animale?

Analizele constau în prelevarea de probe biologice, sânge, secreții, salivă, urină, păr sau țesut, apoi inserarea acestora în analizorul de sânge sau sub lentilele unui microscop.

Cine interpretează analizele?

Medicul veterinar interpretează analizele în context clinic.

Unde este situat laboratorul de analize?

Laboratorul de analize este situat în interiorul clinicii pentru a ajuta medicul veterinar să intervină într-un mod cât mai exact asupra problemei, în cel mai scurt timp.

Cât durează prelucrarea unui set de analize?

Timpul necesar de așteptare este cuprins între 10 minute și 30 de minute.

De ce sunt necesare analize de laborator înainte de o operație?

Pentru că metabolizarea anestezicelor folosite în general în orice tip de chirurgie are loc în organe precum ficat sau rinichi, medicii veterinari au nevoie să cunoască nivelul de funcționare a acestora, astfel încât să aleagă varianta optimă pentru animalul dumneavoastră. O interpretare corectă a stării de sănătate a animalului îl conduce pe medic la un calcul cât mai exact al factorilor de risc, lucru ce ajută pacientul să treacă cât mai ușor de anestezia generală și de intervenția chirurgicală la care este supus.

Ce semne indică prezența unei boli ale aparatului urinar la animale?

Dacă observați aceste comportamente la câinele dumneavoastră – imposibilitatea de a urina, urinarea în cantități mici, urină cu sânge sau închisă la culoare, febră, urinări dese, urinare însoțită de dureri, urinare în locuri neobișnuite, urină cu miros puternic, apatie, vomă, schimbări ale apetitului alimentar, pierderi în greutate, dureri de spate, consum mărit de apă, mergeți de urgență la un control medical amănunțit.

În cazul pisicilor, afecțiunile urinare sunt destul de frecvente, cauzate de cantitatea redusă de apă consumată, de lipsa mișcării și de dieta acestora exclusiv carnivoră.

Iată ce semne trebuie să va dea de gândit în acest sens – pisica nu poate sau urinează foarte puțin, urina conține urme de sânge sau este tulbure, pisica urinează mai des, pisica stă mult timp ghemuită în litieră, cu prezența durerii în timpul urinării ( plânge), pisica pare că se teme să meargă la litieră sau urinează în locuri nepermise, linsul excesiv în zona genitală, vomă, un consum mai mare de apă, abdomenul crescut în volum, rigid și dureros la atingere. Clinica Green Vetcare vă recomandă să mergeți de urgență la medicul veterinar, întrucât viața pisicii dumneavoastră este în pericol.

Cum deosebesc scărpinatul provocat de o boală de piele, de cel provocat de paraziți externi?

Preventiv, orice animal de companie ar trebui deparazitat extern periodic (în funcție de indicațiile medicului și de cele ale produsului folosit – există produse care oferă protecție pe o perioadă de o lună, 3 luni sau chiar 7 luni).

Cu toate acestea, dacă observați că animalul dumneavoastră se scarpină insistent, este recomandat să inspectați chiar dumneavostră blana acestuia, întrucât, în cazul paraziților de tipul puricilor, păduchilor sau căpușelor, aceștia pot fi lesne observați. În cazul depistării unor paraziți externi, fie faceți o vizită medicului veterinar, fie folosiți același produs pe care l-ați mai folosit cu succes în trecut în deparazitarea externă a animalului dumneavostră și urmăriți efectul acesteia.

Dacă scărpinatul încetează, continuați să deparazitați animalul conform indicațiilor produsului folosit (repetați aplicarea lui în zona indicată, la intervalul de timp specificat în prospect). Dacă scărpinatul continuă, progamați o vizită la medicul veterinar pentru un control amănunțit.

Pot lua râie de la animalul meu?

Râia sau scabia este o boală parazitară (cauzată de acarieni de dimensiuni microscopice), foarte contagioasă, care produce leziuni la nivelul pielii, cruste – la nivelul capului, al ochilor, al botului, pe torace și pe abdomen, apoi pe întreg corpul – mâncărimi și căderea parțială sau totală a părului. Netratată, boala duce chiar și la moarte.

Râia este de două tipuri – demodecică și sarcoptică, cea de-a doua fiind transmisibilă și la om, prin contact direct cu animalul (câine, vacă sau capră) sau cu mediul în care acesta a stat.

Cum trebuie îngrijită dantura animalului meu?

Periajul dentar este indicat de 2-3 ori pe săptămână, asta în cazul în care animalul dumneavostră a fost obișnuit de mic cu această procedură. Pentru câinii adulți este mai greu de introdus această rutină, de aceea există alternative accesibile în comerț, precum diferite tipuri de pudre și geluri dentare, care dizolvă și previn depunerile de tartru, jucăriile pentru dentiție, produsele pentru masticație, dar și hrana uscată, care favorizează curățarea mecanică a tartrului.

Indiferent de metodele suplimentare alese pentru întreținerea danturii animalului dumneavoastră, vizitele periodice la medicul veterinar nu trebuie neglijate.

Cum ar trebui să îngrijesc urechile animalului meu?

Ceea ce mulți proprietari de animale de companie nu știu este că și la nivelul urechilor pot apărea afecțiuni care pot cauza discomfort animalului dumneavoastră. De aceea, este recomandat să inspectați periodic aspectul acestora (în special în cazul câinilor cu urechi mari, lăsate). Orice semne care indică o problemă în această zonă – scărpinat insistent la nivelul urechilor, scuturatul capului, poziția lăsată a capului cu precădere pe una din părți, miros neplăcut, aspect murdar și umed – ar trebui să vă determine să faceți o vizită medicului veterinar.

Atât în cazul câinilor, dar și al pisicilor există posibilitatea îmbolnăvirii cu râie auriculară, afecțiune provocată de prezența unui parazit extern, de dimensiuni microscopice și extrem de contagioasă. Semnele care indică prezența acestei afecțiuni sunt – scărpinatul excesiv până la automutilare și aspectul murdar, asemănător zațului de cafea, localizat din abundență în una sau chiar în ambele urechi. Râia auriculară se trataează în cadrul unui cabinet medical și, la indicațiile medicului, tratamentul este urmat și la domiciliu, pe o perioadă mai lungă, pentru a preveni recurența.

Este adevărat că anumite rase de câini sau pisici sunt mai predispuse la anumite boli?

Da, este adevărat și acest fenomen este cauzat de modificările genetice care au dus la însăși crearea rasei respective. O informare corectă asupra rasei înainte să vă măriți familia, vă poate lămuri în privința afecțiunilor comune rasei respective, într-o eventuală încercare de a înlătura, diminua sau întârzia efectele acestor modificări.

De exemplu, ciobăneștii germani și golden retrieverii sunt predispuși la afecțiuni ale aparatului locomotor, displazia de șold fiind comună odată cu înaintarea în vârstă. De aceea este recomandată o dietă alimentară care să ajute la menținerea articulațiilor într-o stare cât mai bună.

Pe de altă parte, în cazul raselor de câini de talie mică, precum bichonii sau mopșii (pug), afecțiunile de tipul dermatitelor, alergiilor sunt foarte comune, la fel ca și obezitatea și luxația de patela (rotulă).

Grija pentru animalul meu trebuie adaptată în funcție de sezon?

Răspunsul este da, grija pentru animalul dumneavoastră de companie trebuie să țină cont de sezon, în special în cazul animalelor suferinde de anumite tipuri de boli, cum ar fi bolile cardiace și respiratorii, diabet, boli renale și hepatice, afecțiunile ce țin de probleme ale articulațiilor sau în cazul dermatitelor atopice.

Dacă animalul dumneavoastră suferă de oricare dintre aceste afecțiuni sau, pur și simplu, pare să facă față cu greu perioadelor de căldură sau frig extrem, clinica Green Vetcare vă recomandă să cereți sfatul unui medic veterinar.

Are animalul voie să mănânce alimente bogate în zaharuri?

Nu, animalul nu are voie să mănânce alimente bogate în zaharuri. Mai mult decât atât, xylitol-ul (îndulcitor artificial folosit în numeroase produse, precum bomboanele, guma de mestecat ș.a.) poate provoca decesul animalului.

Alimente precum ciocolata, stafidele, strugurii, cremele dulci pot provoca probleme serioase de sănătate – tulburări ale tubului digestiv, vomă, diaree, tulburări ale sistemului nervos (ciocolata), afecțiuni renale și hepatice și chiar deces.

Dacă animalul dumneavoastră a mâncat alimente de acest gen și prezintă un comportament ciudat – vomă, diaree, apatie, lipsa apetitului, tulburări nervoase (ca urmare a hrănirii cu ciocolată în cantități mari), vă rugăm să mergeți de urgență la medicul veterinar.

Prețuri consultații analize și tratamente veterinare

Tarife analize

ServiciuPreț
FIV – FELV80 RON
Corona (PIF) – pentru pisici50 RON
Parvoviroză50 RON
Distemper50 RON
Giardia50 RON
Dirofilaria (Heart worms)50 RON
Parvoviroză + corona – pentru câini80 RON
Snap 4DX120 RON
Biochimie + Hematologie200 RON
Hemoleucograma60 RON
Profil Hepatic100 RON
Profil Renal100 RON
Creatinină20 RON
Calciu20 RON
Fructozamina20 RON
Sumar urină50 RON
Sediment urinar50 RON
Frotiu hemoparaziți60 RON
Histovet cito + histo300 RON
Histovet cito50 RON
Histovet test PIF din lichid ascitic100 RON

Tarife tratamente și alte operațiuni

ServiciuPreț
Internare / zi50 RON
Microclismă50 RON
Eutanasie pisică100 – 150 RON
Eutanasie câine mai mic de 20 kg200 – 250 RON
Eutanasie câine mai mare de 20kg250 – 350 RON

Cazuri curioase întâlnite în clinică