Program L-V, 8:30 - 16:00 exclusiv pe bază de programare la 0752 876 893

Cabinet veterinar Sector 3 București

Pe lângă activitatea care implică proceduri chirurgicale, doctorii clinicii noastre oferă și servicii standard, de cabinet veteriar precum microcipări, vaccinări și consultații.

Misiunea nostră este să ajutăm cât mai multe animale, de aceea veniturile generate de cabinet sunt folosite pentru a servi cazurile sociale, care nu au alternativă.

Vedeți exemple de cazuri sociale

Cuprins

Prima vizită la veterinar

 • Microcipare și înregistrare
 • Deparazitare internă și externă
 • Sfaturi și păreri
Aflați mai multe

Vaccinuri recomandate

 • Vaccinare câini
 • Vaccinare pisici
 • Vaccin rapel
Aflați mai multe

Întrebări Frecvente

 • Vârstă minimă vaccinare
 • Cum trebuie hrănit animalul
 • La cât timp se face deparazitarea
Aflați mai multe

Tabel Tarife Cabinet

 • Microcipare și înregistrare 90 Lei
 • Carnet de sănătate 30 Lei
 • Pașaport 60 Lei
Detalii și prețuri

Prima vizită la cabinetul veterinar

La clinica noastră suntem preocupați de starea de sănătate și de bunăstarea animalelor. Scopul nostru este de a preveni, dar și de a trata la nevoie, tocmai de aceea avem câteva proceduri pe care le recomandăm pentru menținerea sănătății animalului dumneavoastră de companie.

Procedurile de prevenție pe care le recomandăm sunt vaccinarea anuală (în cazul adulților) și efectuarea schemei complete de vaccinare pentru pui, deparazitări interne și externe periodice, microcipare și înregistrare la câini, sterilizare la câini și pisici mai mari de 4 luni, controale medicale bianuale pentru animalele bătrâne și analize de sânge.

Doctor veterinar Irina Corbu
Irina Corbu în timpul unui consult la clinică

Proceduri recomandate

Carnet de sănătate și înregistrare în RECS

Clinica Green Vetcare oferă servicii de microcipare și înregistrare pentru câini, pentru a veni în sprijinul proprietarilor de a intra în legalitate. Totodată, acest procedeu înlesnește găsirea animalului în cazul înstrăinării lui, întrucât microcipul implantat poate fi citit cu ușurință de orice cabinet veterinar, care va avea acces la datele de contact ale proprietarului, înregistrate în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân (RECS) din România.

Clinica Green Vetcare eliberează carnete de sănătate în care sunt notate toate evenimentele importante legate de starea de sănătate a animalului dumneavoastră.

Sfaturi nutriționale

Varietatea alimentelor recomandate și contraindicate este destul de vastă în cazul animalelor. Alimentele recomandate sunt carnea (pui, vită, curcan), orezul (aparcaș, mămăligă, fulgi de porumb sau cereale), legume (morcov, țelină, ardei gras, păstârnac), biscuiții populari (fără cremă), lactate (lapte bătut, sana, brânză dulce de vaci, telemea de vacă desărată), orice tip de fruct care nu conține sâmburi.

În categoria alimentelor contraindicate se încadrează carnea (porc, miel, oaie, afumături sau prăjită în ulei sau grăsime de orice fel), anumite legume (castraveți, cartofi, varză, mazăre, porumb fiert), lactatele grase (unt, margarină, cașcaval, brânză de burduf), ciocolată și orice alt tip de dulciuri.

Deparazitare internă și externă

Deparazitarea externă este recomandat să se facă lunar iar deparazitarea internă odată la trei luni cu produse care să răspundă nevoilor specifice animalelor, în funcție de mediul în care acestea trăiesc.

Vaccinuri obligatorii

Singurul vaccin obligatoriu pentru animalele de companie din România este vaccinul antirabic, care se face anual. Clinica Green Vetcare recomandă parcurgerea schemei complete de vaccinare pentru pui, care la câine cuprinde 4 vizite la cabinet, iar la pisică 2 vizite, în decursul cărora li se inoculează o serie de vaccinuri care le oferă imunizarea împotriva celor mai comune boli infecțioase existente în România.

Pentru adulți este suficientă repetarea anuală a vaccinurilor polivalente și a celui antirabic. Aflați mai multe despre vaccinuri derulând mai jos.

Vaccinare câine sau pisică

Vaccinarea cățelului sau pisicii dumneavoastră este extrem de importantă, conferind protecție împotriva bolilor virale, transmisibile de la un animal la altul sau prin mediu. Astfel vă asigurați că atât animăluțul cât și dumneavoastră și ceilalți membri ai familiei sunteți în siguranță.

Înainte de vaccinare este necesar ca animăluțul dumneavoastră să fie evaluat din punct de vedere clinic, deoarece numai animalele clinic sănătoase pot beneficia de administrarea vaccinului. Vaccinul în sine reprezintă un amestec de tulpini virale inactivate sau atenuate, menit să declanșeze producția de anticorpi în organism, creând mecanisme de apărare în cazul unui eventual contact ulterior cu virusul.

Pentru a asigura un titru optim protectiv de anticorpi, este necesar ca vaccinurile să fie repetate, schema de vaccinare și rapelare variind în funcție de vârsta animalului.

Ce înseamnă rapelul în cazul vaccinurilor?

Rapelul se referă la repetarea inoculării vaccinului, asigurând un nivel aproximativ constant de anticorpi ce vor proteja organismul la contactul cu boala.

În cazul puilor de pisică este necesar un prim vaccin polivalent, urmat de un rapel al acestuia la distanță de o lună pentru a asigura o protecție optimă. Pentru pisicile adulte care au beneficiat deja de schema inițială de vaccinare cu rapel la o lună, revaccinarea anuală este suficientă pentru menținerea titrului de anticorpi.

Pentru puii de câine schema de vaccinare este puțin mai elaborată, necesitând o vaccinare inițială începând cu vârstă de 6 săptămâni, urmată de 3 rapeluri la interval de 2 săptămâni. Pentru câinii adulți, revaccinarea anuală este suficientă pentru menținerea titrului de anticorpi.

Vaccinuri administrate de cabinetul nostru

Vaccinul trivalent pentru pisică

Vaccinarea pisicilor se poate face începând cu vârsta de 2 luni prin inocularea unui vaccin trivalent. Acesta conferă protecție împotriva calicivirusului, herpes virusului de tip 1 și virusului panleucopeniei feline.

Vaccinul bivalent pentru câine

Schema de vaccinare a câinilor începe de la vârstă de 6 luni cu vaccinul bivalent ce conferă protecție împotriva distemper(jigodiei) și parvovirozei.

Vaccinul trivalent pentru câine

La 2 săptămâni de la primul vaccin se efectuează un rapel trivalent ce creste titrul de anticorpi împotriva distemper și parvovirozei și inițiază imunitatea împotriva adenovirusului canin.

Vaccinul tetravalent pentru câine

Vaccinul tetravalent se efectuează la 2 săptămâni după cel trivalent, protejând animalul împotriva distemper, parvovirozei, adenovirozei, parainfluentei canine. Pentru imunizarea eficientă a puilor se mai efectuează un rapel al vaccinului tetravalent la 2 săptămâni.

Vaccinul împotriva leptospirozei

Acest vaccin protejează câinele împotriva leptospirozei pentru o perioadă de 12 luni.

Vaccinul antirabic

Vaccinul antirabic se aplica atât câinilor cât și pisicilor și conferă imunitate împotriva rabiei pe o durată de cel puțin 12 luni. În Romania, vaccinarea antirabică este obligatorie anual.

Întrebări frecvente legate de prima vizită la medicul veterinar

La ce vârstă începem schema de vaccinare la pui?

Vârsta optimă pentru începerea schemei de vaccinare la puii de câine sau pisică este de 6 săptămâni.

Odată la cât timp se face deparazitarea?

Deparazitarea externă este recomandat să se facă odată pe lună, iar deparazitarea internă odată la trei luni.

Cum trebuie îngrijit animalul?

Aspecte importante în îngrijirea animalelor de companie constau în asigurarea serviciilor medicale de prevenție (vaccinări anuale, deparazitări periodice, sterilizare, microcipare și înregistrare în cazul câinilor), cele în caz de accidentare, precum și cele legate de bunăstarea acestora. Fie că vorbim de tipul de mâncare potrivit, de mediul adecvat vârstei sau taliei animalului sau chiar de timpul și atenția acordată socializării cu acestea, starea de bine a animalului de companie nu trebuie neglijată. Tonusul câinelui sau aspectul litierei pisicii ne pot furniza date importante legate de starea de sănătatea a acestora, indicându-ne dacă și când este nevoie de o vizită la cabinetul veterinar.

Animalul nu se simte bine. Cât de repede merg la veterinar?

Pentru că animalele de companie nu pot comunica proprietarilor discomfortul pe care îl resimt în momentul în care acesta se instalează, orice stare de rău a animalului dumneavoastră ar trebui să vă convingă să mergeți cât mai repede la medicul veterinar. Așadar, stări de apatie, lipsa apetitului, stări de vomă, diaree, dureri în zona abdominală, semne neurologice, hemoragii de orice fel, traumatisme, chiar și fără urmări vizibile trebuie tratate cu seriozitate. Vă rugăm să apelați la sfatul unui specialist și să nu administrați medicamente de uz uman animalelor dumneavoastră.

Animalului meu îi cade părul. Ce trebuie să fac?

Animalele de companie trec anual prin perioade normale de năpârlire (schimbarea părului), în funcție de sezon. De-a lungul timpului s-au observat modificări în ceea ce privește perioada de năpârlire pentru animalele de apartament, întrucât acestea nu mai pot sesiza schimbările de sezon, astfel că proprietarii au senzația că animalul lor năpârlește tot timpul anului.

În cadrul unei constultații, unul din medicii clinicii Green Vetcare vă va sfătui asupra măsurilor pe care le puteți lua (schimbarea hranei, adăugarea unor suplimente, accesoriile potrivite pentru îngrijirea blăniței) sau va stabili dacă este vorba de o afecțiune a pielii și vă va îndruma spre tratamentul potrivit.

De la ce vârstă se poate face sterilizarea?

Din punct de vedere chirurgical, sterilizarea poate fi făcută la aproape orice vârstă. Ideal, animalele trebuie să fie vaccinate pentru un sistem imunitar bine pus la punct, înainte de intervenția chirurgicală. Vârsta recomandată pentru sterilizare este cuprinsă între 4 si 7 luni.

La cât timp după terminare schemei de vaccinare putem scoate animalul afară?

Timpul de așteptare este de o lună, perioadă în care ultimele valențe inoculate prin vaccinare pregătesc sistemul imunitar să se descurce cu excesul de viruși transmisibili, mai ales în zonele cu o populație de animale fără stăpân numeroasă.

Tratamente de specialitate

Clinica Green Vetcare oferă suport medical în afecțiuni frecvente la animalele de companie, precum boli ale aparatului urinar, boli ale ficatului, diabet, boli ale pielii și blănii, gingivite, stomatite, boli ale urechilor.

Afecțiuni urinare la câini și pisici

Tractul urinar al câinilor poate fi afectat de o serie de probleme grave, precum incontinența, pietrele la vezică sau cristalele în urină, infecțiile bacteriene, cancerul, traumele și chiar obstrucția uretrei.

La pisici, una dintre afecțiunile cele mai des întâlnite este determinată de prezența unor calculi și cristale (struviți și oxalați de calciu).

Sfaturi nutriționale

Dacă animalul dumneavoastră de companie suferă de una din afecțiunile menționate la acest capitol, medicul veterinar vă va recomanda o dietă alimentară adecvată, care să completeze tratamentul pe care îl urmează pacientul.

În acest caz, urmarea cu strictețe a dietei alimentare poate salva viața animalului suferind și orice schimbare în acest sens, fără sfatul medicului curant, poate conduce la agravarea sau la recurența bolii de care acesta suferă.

Boli de piele comune la câini și pisici

Cele mai întâlnite boli de piele în cazul câinilor, dar și al pisicilor, sunt diferitele tipuri de dermatite. La câini se întâlnesc cu precădere și bolile provocate de ectoparaziți (paraziți externi) – râia demodecică, râia sarcoptică. De-a lungul timpului s-a constatat că există rase de câini predispuse la anumite boli de piele, ca urmare a modificărilor genetice specifice creării rasei respective.

Orice comportament ciudat al animalului dumneavoastră – scărpinat și lins insistent, însoțit de stări de agitație, căderea excesivă a părului, aspect modificat al blănii, dar și al pielii, apariția unor scuame (coji) la nivelul pielii, înroșirea pielii în anumite zone – ar trebui să vă determine să programați o vizită la medicul veterinar.

Boli ale cavității bucale

Mirosul neplăcut de la nivelul gurii animalelor dumneavoastră de companie este nu numai deranjant, însă pot indica probleme grave la nivelul cavității bucale a acestora, precum – gingivită, placă dentară, tartru, carii, abcese sau chiar tumori ale cavității bucale, sau prezența unor corpi străini blocați undeva la nivelul acestei cavități.

În special în cazul animalelor bătrâne este nevoie de vizite regulate la medicul veterinar, pentru evaluarea stării de sănătate, controlul dentar fiind unul foarte important, pentru că, ignorat, poate duce la dureri, discomfort și chiar la imposibilitatea animalului de a se hrăni.

Prețuri servicii cabinet veterinar și tratamente

Serviciu Preț
Consultație 50 RON
Microcipare 60 RON
Carnet de sănătate 30 RON
Înregistrare RECS 30 RON
Pașaport 60 RON
Vaccin polivalent pisică 70 RON
Vaccin Polivalent + R Pisică 100 RON
Nobivac Puppy DP 50 RON
Nobivac DHP 50 RON
Nobivac DHP + L 60 RON
Nobivac DHPPI 70 RON
Nobivac DHPPI + L 80 RON
Nobivac DHPPI + RL 100 RON
Nobivac L 30 RON
Nobivac R 30 RON
Nobivac RL 40 RON
Nobivac KC 80 RON
Biocan M 80 RON
Zi de internare 30-50 RON
Clismă 50-200 RON
Sondaj urinar (fără anestezie și sondă) 80-200 RON
Rețetă în regim special 30 RON
Puncție torace sau abdomen 50-150 RON
Administrare comprimat sau pipetă 10 RON
Tratament injectabil (pe administrare) 30-200 RON
Tratament perfuzabil pe zi 80-200 RON
Tratament injectabil și perfuzabil pe zi 100-300 RON
Administrare insulină 10 RON
Tratament citostatice (tumoră Sticker) 30 RON
Administrare ser hiperium parvoviroză 50 RON
Toaletă unghii, urechi sau glande 40 RON
Toaletă plagă sau tratament local 20-100 RON
Bandaj 30-150 RON
Scos fire 20-50 RON
Guler 7,5 cm, 10 cm, 12,5 cm 30 RON
Guler 15 cm, 20 cm, 25 cm 40 RON
Guler 30 cm, 35 cm, 40 cm 50 RON
Eutanasie pisică 100-150 RON
Eutanasie câine (sub 20kg) 200-250 RON
Eutanasie câine (peste 20kg) 250-350 RON

Prețuri anestezii speciale

Serviciu Preț
Anestezie cu revenire rapidă pisici 100 RON
Anestezie cu revenire rapidă câini 100-300 RON
Anestezie inhalatorie pisici 200 RON
Anestezie inhalatorie câini 200-500 RON

Cazuri sociale

Doi frați abandonați pe DN1

Detalii caz Doi frați abandonați pe DN1

Drumul spre casă Ne întorceam după cinci zile petrecute într-un sat, unde am sterilizat gratuit câinii și pisicile oamenilor din împrejurimile Sibiului. Toată echipa era obosită, dar ne simțeam satisfăcuți de efortul depus, pentru că mai bine de 300 de animale nu se vor mai înmulți, dând naștere puilor nedoriți.  O campanie de asemenea proporții […]

Citiți articolul despre Doi frați abandonați pe DN1

Burito, motanul cu 9 vieți

Detalii caz Burito, motanul cu 9 vieți

“O mână de oase”-medicină socială Burito este un motan care a fost găsit zăcând pe marginea unui drum județean din Constanța. După cum arăta când a fost găsit, se pare că fusese lovit de mașină și că zăcuse în acel loc mai multe zile de-a rândul, incapabil să se miște sau să mănânce. A ajuns […]

Citiți articolul despre Burito, motanul cu 9 vieți

Ice, motanul supraviețuitor

Detalii caz Ice, motanul supraviețuitor

Oamenii potriviți, la locul potrivit Una dintre cele mai satifăcătoare misiuni ale clinicii noastre de medicină socială este participarea la campanii de sterilizare în masă. Aceste proiecte permit ca un număr de 50 -100 de animale să fie sterilizate în mod gratuit într-o zi de lucru. Ele se adresează câinilor și pisicilor de pe stradă […]

Citiți articolul despre Ice, motanul supraviețuitor

Teddy, terrier-ul cu hernie perianală

Detalii caz Teddy, terrier-ul cu hernie perianală

Un cățel norocos   Teddy este un cățel oarecare, un mustăcios vesel și foarte iubitor, care a fost găsit într-o noapte, umblând singur pe drumul dintre două localități din județul Călărași. Teddy a avut norocul să fie găsit de o doamnă care nu a trecut indiferentă pe lângă el, conștientă fiind că acesta poate fi […]

Citiți articolul despre Teddy, terrier-ul cu hernie perianală