Cabinet veterinar Sector 3 București
Pe lângă activitatea care implică proceduri chirurgicale, doctorii clinicii noastre oferă și servicii standard, de cabinet veteriar precum microcipări, vaccinări și consultații.
Misiunea nostră este să ajutăm cât mai multe animale, de aceea veniturile generate de cabinet sunt folosite pentru a servi cazurile sociale, care nu au alternativă.
Vedeți exemple de cazuri socialeCuprins
Prima vizită la veterinar
- Microcipare și înregistrare
- Deparazitare internă și externă
- Sfaturi și păreri
Întrebări Frecvente
- Vârstă minimă vaccinare
- Cum trebuie hrănit animalul
- La cât timp se face deparazitarea
Tabel Tarife Cabinet
- Microcipare și înregistrare 60 Lei
- Carnet de sănătate 15 Lei
- Pașaport 40 Lei
Prima vizită la cabinetul veterinar
La clinica noastră suntem preocupați de starea de sănătate și de bunăstarea animalelor. Scopul nostru este de a preveni, dar și de a trata la nevoie, tocmai de aceea avem câteva proceduri pe care le recomandăm pentru menținerea sănătății animalului dumneavoastră de companie.
Procedurile de prevenție pe care le recomandăm sunt vaccinarea anuală (în cazul adulților) și efectuarea schemei complete de vaccinare pentru pui, deparazitări interne și externe periodice, microcipare și înregistrare la câini, sterilizare la câini și pisici mai mari de 4 luni, controale medicale bianuale pentru animalele bătrâne și analize de sânge.

Proceduri recomandate
Carnet de sănătate și înregistrare în RECS
Clinica Green Vetcare oferă servicii de microcipare și înregistrare pentru câini, pentru a veni în sprijinul proprietarilor de a intra în legalitate. Totodată, acest procedeu înlesnește găsirea animalului în cazul înstrăinării lui, întrucât microcipul implantat poate fi citit cu ușurință de orice cabinet veterinar, care va avea acces la datele de contact ale proprietarului, înregistrate în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân (RECS) din România.
Clinica Green Vetcare eliberează carnete de sănătate în care sunt notate toate evenimentele importante legate de starea de sănătate a animalului dumneavoastră.
Sfaturi nutriționale
Varietatea alimentelor recomandate și contraindicate este destul de vastă în cazul animalelor. Alimentele recomandate sunt carnea (pui, vită, curcan), orezul (aparcaș, mămăligă, fulgi de porumb sau cereale), legume (morcov, țelină, ardei gras, păstârnac), biscuiții populari (fără cremă), lactate (lapte bătut, sana, brânză dulce de vaci, telemea de vacă desărată), orice tip de fruct care nu conține sâmburi.
În categoria alimentelor contraindicate se încadrează carnea (porc, miel, oaie, afumături sau prăjită în ulei sau grăsime de orice fel), anumite legume (castraveți, cartofi, varză, mazăre, porumb fiert), lactatele grase (unt, margarină, cașcaval, brânză de burduf), ciocolată și orice alt tip de dulciuri.
Deparazitare internă și externă
Deparazitarea externă este recomandat să se facă lunar iar deparazitarea internă odată la trei luni cu produse care să răspundă nevoilor specifice animalelor, în funcție de mediul în care acestea trăiesc.
Vaccinuri obligatorii
Singurul vaccin obligatoriu pentru animalele de companie din România este vaccinul antirabic, care se face anual. Clinica Green Vetcare recomandă parcurgerea schemei complete de vaccinare pentru pui, care la câine cuprinde 4 vizite la cabinet, iar la pisică 2 vizite, în decursul cărora li se inoculează o serie de vaccinuri care le oferă imunizarea împotriva celor mai comune boli infecțioase existente în România.
Pentru adulți este suficientă repetarea anuală a vaccinurilor polivalente și a celui antirabic. Aflați mai multe despre vaccinuri derulând mai jos.
Vaccinare câine sau pisică
Vaccinarea cățelului sau pisicii dumneavoastră este extrem de importantă, conferind protecție împotriva bolilor virale, transmisibile de la un animal la altul sau prin mediu. Astfel vă asigurați că atât animăluțul cât și dumneavoastră și ceilalți membri ai familiei sunteți în siguranță.
Înainte de vaccinare este necesar ca animăluțul dumneavoastră să fie evaluat din punct de vedere clinic, deoarece numai animalele clinic sănătoase pot beneficia de administrarea vaccinului. Vaccinul în sine reprezintă un amestec de tulpini virale inactivate sau atenuate, menit să declanșeze producția de anticorpi în organism, creând mecanisme de apărare în cazul unui eventual contact ulterior cu virusul.
Pentru a asigura un titru optim protectiv de anticorpi, este necesar ca vaccinurile să fie repetate, schema de vaccinare și rapelare variind în funcție de vârsta animalului.
Ce înseamnă rapelul în cazul vaccinurilor?
Rapelul se referă la repetarea inoculării vaccinului, asigurând un nivel aproximativ constant de anticorpi ce vor proteja organismul la contactul cu boala.
În cazul puilor de pisică este necesar un prim vaccin polivalent, urmat de un rapel al acestuia la distanță de o lună pentru a asigura o protecție optimă. Pentru pisicile adulte care au beneficiat deja de schema inițială de vaccinare cu rapel la o lună, revaccinarea anuală este suficientă pentru menținerea titrului de anticorpi.
Pentru puii de câine schema de vaccinare este puțin mai elaborată, necesitând o vaccinare inițială începând cu vârstă de 6 săptămâni, urmată de 3 rapeluri la interval de 2 săptămâni. Pentru câinii adulți, revaccinarea anuală este suficientă pentru menținerea titrului de anticorpi.
Vaccinuri administrate de cabinetul nostru
Vaccinul trivalent pentru pisică
Vaccinarea pisicilor se poate face începând cu vârsta de 2 luni prin inocularea unui vaccin trivalent. Acesta conferă protecție împotriva calicivirusului, herpes virusului de tip 1 și virusului panleucopeniei feline.
Vaccinul bivalent pentru câine
Schema de vaccinare a câinilor începe de la vârstă de 6 luni cu vaccinul bivalent ce conferă protecție împotriva distemper(jigodiei) și parvovirozei.
Vaccinul trivalent pentru câine
La 2 săptămâni de la primul vaccin se efectuează un rapel trivalent ce creste titrul de anticorpi împotriva distemper și parvovirozei și inițiază imunitatea împotriva adenovirusului canin.
Vaccinul tetravalent pentru câine
Vaccinul tetravalent se efectuează la 2 săptămâni după cel trivalent, protejând animalul împotriva distemper, parvovirozei, adenovirozei, parainfluentei canine. Pentru imunizarea eficientă a puilor se mai efectuează un rapel al vaccinului tetravalent la 2 săptămâni.
Vaccinul împotriva leptospirozei
Acest vaccin protejează câinele împotriva leptospirozei pentru o perioadă de 12 luni.
Vaccinul antirabic
Vaccinul antirabic se aplica atât câinilor cât și pisicilor și conferă imunitate împotriva rabiei pe o durată de cel puțin 12 luni. În Romania, vaccinarea antirabică este obligatorie anual.
Întrebări frecvente legate de prima vizită la medicul veterinar
Prețuri servicii cabinet veterinar
Serviciu | Preț |
Microcipare | 40 RON |
Carnet de sănătate | 15 RON |
Înregistrare RECS | 20 RON |
Pașaport | 40 RON |
Vaccinare Felocell | 50 RON |
Vaccinare Felocell R | 70 RON |
Vaccinare Nobivac Puppy DP | 40 RON |
Vaccinare Nobivac DHP | 40 RON |
Vaccinare Nobivac DHP + L | 50 RON |
Vaccinare Nobivac DHPPI | 50 RON |
Vaccinare Nobivac DHPPI + L | 60 RON |
Vaccinare Nobivac DHPPI + RL | 70 RON |
Vaccinare Nobivac L | 20 RON |
Vaccinare Nobivac R | 20 RON |
Vaccinare Nobivac RL | 30 RON |
Vaccinare Nobivac Kc | 60 RON |
Cazuri sociale
Doi frați abandonați pe DN1
Detalii caz Doi frați abandonați pe DN1
Drumul spre casă Ne întorceam după cinci zile petrecute într-un sat, unde am sterilizat gratuit câinii și pisicile oamenilor din împrejurimile Sibiului. Toată echipa era obosită, dar ne simțeam satisfăcuți de efortul depus, pentru că mai bine de 300 de animale nu se vor mai înmulți, dând naștere puilor nedoriți. O campanie de asemenea proporții […]
Burito, motanul cu 9 vieți
Detalii caz Burito, motanul cu 9 vieți
“O mână de oase”-medicină socială Burito este un motan care a fost găsit zăcând pe marginea unui drum județean din Constanța. După cum arăta când a fost găsit, se pare că fusese lovit de mașină și că zăcuse în acel loc mai multe zile de-a rândul, incapabil să se miște sau să mănânce. A ajuns […]
Ice, motanul supraviețuitor
Detalii caz Ice, motanul supraviețuitor
Oamenii potriviți, la locul potrivit Una dintre cele mai satifăcătoare misiuni ale clinicii noastre de medicină socială este participarea la campanii de sterilizare în masă. Aceste proiecte permit ca un număr de 50 -100 de animale să fie sterilizate în mod gratuit într-o zi de lucru. Ele se adresează câinilor și pisicilor de pe stradă […]
Teddy, terrier-ul cu hernie perianală
Detalii caz Teddy, terrier-ul cu hernie perianală
Un cățel norocos Teddy este un cățel oarecare, un mustăcios vesel și foarte iubitor, care a fost găsit într-o noapte, umblând singur pe drumul dintre două localități din județul Călărași. Teddy a avut norocul să fie găsit de o doamnă care nu a trecut indiferentă pe lângă el, conștientă fiind că acesta poate fi […]