Program L-V, 8:30 - 16:00 exclusiv pe bază de programare la 0752 876 893

Campanie de sterilizare pisici și câini la Câmpina

Noi campanii gratuite de sterilizare pisici și câini lansate de clinica veterinară Green Vetcare!

Un astfel de eveniment dintr-o nouă serie de campanii gratuite de sterilizare pisici și câini s-a desfășurat în colaborare cu Asociația Arca lui Norocel din Câmpina , asociație care se ocupă de asemenea campanii de sterilizare pentru orașul Câmpina și zonele din împrejurimile acestuia.

Din dorința de preveni apariția atâtor animale nedorite în spațiul public, abandonate și lăsate să trăiască pe străzi într-o stare de frică, de înfometare și cu incertitudinea supraviețuirii, noi, cei de la Irina Corbu Green Vetcare, oameni iubitori de animale am pornit pe acest drum al organizării unor campanii gratuite de sterilizare pisici și câini, cu sau fără stăpân. 

Astfel, i-am întâlnit și pe cei de la Asociația Arca lui Norocel, un grup de oameni dedicați, iubitori de animale la rândul lor, care își doresc reducerea semnificativă a numărului animalelor abandonate, fără stăpân, într-un mod civilizat, uman și moral, prin campanii de sterilizare gratuită.

Aceștia se ocupă, de asemenea de  promovarea adopțiilor animalelor abandonate, dar și de sensibilizarea populației prin campanii de informare privind protejarea animalelor și drepturile pa care acestea le au.

Cei de la Asociația Arca lui Norocel s-au ocupat de partea organizatorică și logistică prin promovarea acestui eveniment pe canalele sociale de media, pentru a informa populația și pentru a face programări din timp și în mod organizat. Ne-au susținut, de asemenea, cu voluntari inimoși care și-au dedicat parte din timpul lor pentru a da o mână de ajutor. Aceștia au primit sarcina de a se ocupa de completarea documentelor de înregistrare și a formularelor de consimțământ. Bineînțeles, voluntarii s-au și întreținut cu animăluțele, mângâindu-le și liniștindu-le înainte de operația de sterilizare.

O campanie de sterilizare pisici și câini motorizată

Ne-am deplasat de data aceasta cu Clinica Mobilă, o mașină dotată cu echipament veterinar necesar pentru a performa operații de sterilizare în teren, în zone unde ar fi greu de organizat o sală sterilă pentru operații. Clinica Mobilă este de mare folos și pentru cazuri în care stăpânii iubitori doresc să își sterilizeze câinele sau pisicuța, dar, din motive de sănătate sau alte motive, nu se pot deplasa la cabinetul medical veterinar.

Campanie de sterilizare pisici și câini- Câmpina- clinica mobilă pregătită de drum
Campanie de sterilizare pisici și câini- Câmpina- clinica mobilă pregătită de drum

Ne este de mare folos această Clinică Mobilă. Am putut să intrăm cu ea pe străduțe din zone mărginașe ale Câmpinei. Oamenii au apărut încă de la prima oră cu animăluțul preferat pe care doreau să-l sterilizeze. Doreau să le ofere, astfel, un trai mai sănătos, fără probleme provocate de hormoni și dezvoltate de la perioadele de ” intrat în călduri”.

Campanie de sterilizare pisici și câini- Câmpina- un cățel cuminte își așteaptă rândul în brațele stăpânei
Campanie de sterilizare pisici și câini- Câmpina- un cățel cuminte își așteaptă rândul în brațele stăpânei

Locuitorii orașului Câmpina au sosit cu pisici sau cățeluși de toate mărimile și din toate rasele. Aceștia au venit și cu maidanezi, luați de pe stradă, iubiți de oameni și adoptați în familii pline de dragoste.

Stăpânii patrupedelor au primit cuști speciale, de mărimea câinelui sau a pisicuței, pentru a-i ține liniștiți și în siguranță cât așteptau până la intrarea în operație și cât completau documentele de înregistrare.

La campania de sterilizare pisici și câini mijlocul de transport impune trendul

Am primit și felurite pisici în cadrul acestei campanii de sterilizări gratuite. De exemplu, acest domn simpatic și-a adus blănosul motan într-o cușcă improvizată dintr-o lădiță de legume. Dar, în ciuda mijlocului de transport rudimentar și neobișnuit, operația de sterilizare a patrupedului a decurs fără probleme, iar felina a plecat acasă mai ușoară și spre o viață mai sănătoasă.

Campanie de sterilizare pisici și câini- Câmpina- pisoi adus de stăpân în lădiță de legume
Campanie de sterilizare pisici și câini- Câmpina- pisoi adus de stăpân în lădiță de legume

Fiecare persoană care a venit cu animalul de companie la campanie, la plecare a primit informații despre cum să își hrănească patrupedul în următoarea perioadă după operație, ce să urmărească la el, pentru eventuale modificări a stării lor de sănătate.

Localnicii au plecat spre casă cu animăluțul recuperat după operația de sterilizare, fericiți că evenimentul a fost gratuit și că au făcut un bine patrupedului, dar și comunității. Patrupedul va trăi mai sănătos, fără posibile probleme hormonale provocate de perioada de călduri, iar comunitatea nu va mai fi responsabilă pentru abandonarea animalelor nedorite pe străzi.

Prietenul la campanie de sterilizare pisici și câini se cunoaște

Bineînțeles că organizarea acestei minunate campanii gratuite de sterilizare pisici și câini nu ar fi fost o reușită fără cei de la Asociația Arca lui Norocel. Am primit mult sprijin din partea Iuliei Burloiu, reprezentantă a Asociației. Această doamnă s-a implicat cu foarte multă dedicare și a ținut pasul cu noi, drept pentru care îi mulțumim din suflet.

Au fost sterilizați în total 63 de animale, câini și pisici, adunați din Câmpina și din zonele din împrejurimile orașului. Astfel, am contribuit la încă un pas spre stoparea apariției puilor nedoriți și a fenomenului de abandon al acestora pe străzi.

Acest eveniment minunat nu ar fi fost posibil fără contribuția constantă a donatorilor inimoși, iubitori de animale la rândul lor, care au înțeles că sunt necesare astfel de campanii de sterilizare gratuită pentru a crea o comunitate mai bună, fără animale abandonate pe străzi.

Vă reamintim că aveți obligația de a vă steriliza animalul de companie, conform legii 258 din 2013, art. 13.2 -”este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparținând rasei comune, metișii acestora”, iar nerespectarea acesteia se sancționează cu amenzi între 5000 și 10000 de lei.

Pentru a evita astfel de situații neplăcute, puteți profita de aceste campanii gratuite de sterilizare pisici și câini și respectați și legea, dar faceți și un bine animalului dumneavoastră de companie.

Pentru informații despre alte campanii viitoare de sterilizare pisici și câini sau pentru programări accesați link-ul următor

https://greenvetcare.ro/sterilizari/

Mai jos vă prezentăm câteva fotografii cu eroii principali ai acestei campanii de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor cu sau fără stăpân.

Campanie de sterilizare pisici și câini- Câmpina- câinele cuminte adus în brațe de stăpână
Campanie de sterilizare pisici și câini- Câmpina- câinele cuminte adus în brațe de stăpână
Campanie de sterilizare pisici și câini- Câmpina-doamna și cățelul maro la clinica mobilă
Campanie de sterilizare pisici și câini- Câmpina-doamna și cățelul maro la clinica mobilă
Campanie de sterilizare pisici și câini- Câmpina-cățel în așteptare lângă clinica mobilă
Campanie de sterilizare pisici și câini- Câmpina-cățel în așteptare lângă clinica mobilă
Campanie de sterilizare pisici și câini- Câmpina- câine mare ce este mângâiat pentru a se liniști
Campanie de sterilizare pisici și câini- Câmpina- câine mare ce este mângâiat pentru a se liniști
Campanie de sterilizare pisici și câini- Câmpina- cățeluși în așteptare la sterilizare
Campanie de sterilizare pisici și câini- Câmpina- cățeluși în așteptare la sterilizare
Sterilizare pisici și câini la Câmpina-câini ce așteaptă în cușcă
Sterilizare pisici și câini la Câmpina-câini ce așteaptă în cușcă

Articole similare

Sterilizare de câini în Cornu de Jos

Detalii caz Sterilizare de câini în Cornu de Jos

Nevoia acută de campanii de sterilizare câini România încă se confruntă cu problema animalelor abandonate pe stradă, atunci când vorbim de populația de pisici și câini comunitari. Numărul lor, în loc să scadă în timp, pare să crească exponențial cu nepăsarea factorilor  de decizie (a autorităților care au puterea și legile pentru a lua măsuri), […]

Citiți articolul despre Sterilizare de câini în Cornu de Jos

Start la sterilizare câini și pisici în Frumușani, 12.10.2019

Detalii caz Start la sterilizare câini și pisici în Frumușani, 12.10.2019

Toamna aduce o nouă campanie de sterilizare câini și pisici Evenimentul s-a desfășurat în luna octombrie din 2019, în weekendul 12-13 octombrie, o lună cu vreme caldă, numai bună pentru o campanie de sterilizare câini și pisici, fără gerul din toiul iernii sau toropeala și arșița din vară. Campania de sterilizare s-a încheiat cu succes […]

Citiți articolul despre Start la sterilizare câini și pisici în Frumușani, 12.10.2019

Campanie gratuită de sterilizare la Ploiești, 9.02.2019

Detalii caz Campanie gratuită de sterilizare la Ploiești, 9.02.2019

Start la sterilizare gratuită! Deși e frig afară și e abia luna februarie din 2019, intrăm în seria de weekenduri fantastice, cu proiectul de campanii gratuite de sterilizare pentru câini și pisici. Știm bine că februarie este luna ”iubirii” și la animale. Acestea pot intra în călduri și se pot reproduce în mod necontrolat. Astfel, […]

Citiți articolul despre Campanie gratuită de sterilizare la Ploiești, 9.02.2019

Campanie de sterilizare Lipia – 17 iunie 2019

Detalii caz Campanie de sterilizare Lipia – 17 iunie 2019

Începem săptămâna cu o campanie de sterilizare de o zi Campania de sterilizare de astăzi, 17 iunie 2019, ne duce în județul Ilfov, mai exact în satul Lipia, parte din comuna Gruiu, care este situat la o distanță de aproximativ 50 de kilometri de București. Faptul că locația este atât de accesibilă și timpul scurt […]

Citiți articolul despre Campanie de sterilizare Lipia – 17 iunie 2019

Sterilizare câini și pisici – Șura Mică, 5-8 septembrie 2019

Detalii caz Sterilizare câini și pisici – Șura Mică, 5-8 septembrie 2019

O campanie de sterilizare de câini și pisici – maraton Primul weekend din luna septembrie 2019 a fost unul foarte productiv pentru echipa clinicii veterinare Green Vetcare. Ne-am deplasat la Sibiu, în comuna Șura Mică, pentru o campanie de sterilizare – maraton, bilanțul de final fiind de 290 de câini și pisici sterilizați. Organizatorii acestei […]

Citiți articolul despre Sterilizare câini și pisici – Șura Mică, 5-8 septembrie 2019