Program L-V, 8:30 - 16:00 exclusiv pe bază de programare la 0752 876 893

Campanie gratuită de sterilizare la Ploiești, 9.02.2019

Start la sterilizare gratuită!

Deși e frig afară și e abia luna februarie din 2019, intrăm în seria de weekenduri fantastice, cu proiectul de campanii gratuite de sterilizare pentru câini și pisici. Știm bine că februarie este luna ”iubirii” și la animale. Acestea pot intra în călduri și se pot reproduce în mod necontrolat. Astfel, pot aduce pe lume mulți pui, care pot fi abandonați și ajung pe străzi, cu o soartă tristă, hămesiți, speriați și cu șanse foarte mici de supraviețuire.

Conform legii nr. 258 din 2013, art. 13.2 ”este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparţinând rasei comune, metişii acestora”, iar nerespectarea acesteia se poate sancționa cu amenzi de până la 10.000 de lei. Așa că legea trebuie respectată și o astfel de campanie de sterilizare ajută enorm.

Într-adevăr, o operație de sterilizare a patrupedului la un cabinet medical veterinar poate fi costisitoare. Uneori, cei dornici să respecte legea și să-și sterilizeze animalul de companie pot fi descurajați de aceste costuri ridicate ce sunt practicate de anumite cabinete veterinare.

 Odată ce animalul s-a reprodus și a fătat câțiva pui, de altfel nedoriți, unii oameni, din neștiință sau nepăsare, apelează la practica foarte des întâlnită de a abandona sau a arunca puii. Aceștia ajung pe străzi, la tomberoanele de gunoi, pe câmpuri sau în păduri de la marginea orașelor, fiind puși în fața unei soarte tragice sau a unei vieți în frică și foamete.

Campanie de sterilizare la Ploiești- cățel în brațele stăpânului
Campanie de sterilizare la Ploiești- cățel în brațele stăpânului

Astfel, din dorința de a împiedica fenomenul trist de abandon al câinilor și pisicilor pe străzi, noi, cei de la Green Vetcare, împreună cu alți iubitori ai patrupezilor cu blană, am demarat aceste campanii de sterilizare gratuită a animalelor cu sau fără stăpân, singura metodă eficientă de stopare a înmulțirii necontrolate a acestor patrupede.

Ne-am organizat, ne-am pregătit echipamentul medical, am adunat o mână de voluntari dornici să ne ajute, am făcut anunț despre campania noastră de sterilizare și, când totul a fost gata, am plecat spre minunatul oraș Ploiești.

Ne-am pregătit temeinic pentru sfârșitul de săptămână din 9-10 februarie 2019, cu ajutorul colegei noastre, Alexandra, numită de noi  ”îmblânzitoarea” de pisici sălbatice și greu de prins, care s-a ocupat de amănuntele logistice și de organizare. Oamenii, care au fost informați prin canalele de social-media, au sunat și s-au programat cu pisica sau câinele pentru operația de sterilizare.

În cele două zile destinate campaniei de sterilizare, deținătorii de animăluțe drăgălașe de companie s-au prezentat la cabinet cu patrupedul în brațe sau în cușcă (obligatoriu în cazul pisicilor), pregătiți în prealabil pentru operația de sterilizare. Unii, fiind mari iubitori de animale, au adus chiar și căței și pisici din zonă, dorind să le asigure și acestora o viață sănătoasă, fără probleme provocate de hormoni și fără pui nedoriți apăruți în cartier în urma reproducerii necontrolate. De altfel, și cartierul trebuie să fie păstrat curat, decent, cu cât mai puține animale lăsate în drum într-o viață mizeră, unde pot fi rănite sau se pot îmbolnăvi.

Fiecare câine sau pisică aduși la sterilizare și-a așteptat cuminte rândul, separat, în cuști speciale, pentru a nu se răni sau ”lua la harță” cu ceilalți. Aceștia au fost supravegheați și chiar au primit mângâieri liniștitoare pe fugă de la voluntarii care ne-au dat o mână de ajutor cu înregistrarea și numerotarea lor, pentru a fi identificați clar și cu mare ușurință.

Operațiile de sterilizare au decurs conform așteptărilor, fără evenimente neplăcute. Animăluțele au fost îngrijite post-operator de către voluntari și verificate periodic de personalul medical veterinar până când și-au revenit din anestezie și au putut fi luate acasă de stăpâni, un pic ”mai ușoare”, dar spre o viață mai sănătoasă.

Campanie de sterilizare-Ploiești-câine în cușcă
Campanie de sterilizare-Ploiești-câine în cușcă

Stăpânii blănoșilor au primit informații importante despre cum să își îngrijească cățelușul sau pisica după operație, în următoarea zi și cum să-i hrănească în următoarea perioadă de câteva zile.

Un weekend încheiat cu succes! Am reușit să sterilizăm gratuit un număr de 60 de câini și pisici, reducând, astfel, considerabil numărul puilor născuți nedoriți în zona Ploieștiului și în împrejurimi. Ne-am bazat și pe ajutorul dat de o mână de voluntari cu inimă mare, care au fost dispuși să își sacrifice câte un weekend din timpul lor pentru o cauză bună, o lume mai bună. Am obținut, astfel, o primă campanie productivă de sterilizări gratuite pentru câini și pisici, cu sau fără stăpâni, sub marca echipei noastre fantastice, Green Vetcare.

Evident că acest eveniment nu ar fi fost posibil fără ajutorul unui grup de oameni inimoși și iubitori de animale, donatori ai Asociației finlandeze Kuono ry, care au contribuit la finanțarea campaniei de sterilizare gratuită și astfel, am acoperit costul a unui număr de 60 de operații de sterilizare pentru câini și pisici. Mulțumim din suflet pentru încrederea și generozitatea de care a dat dovadă doamnei Katri Kovanen!

Pentru informații despre alte campanii viitoare de sterilizări gratuite sau pentru programări la medicul veterinar puteți să accesați link-ul următor

https://greenvetcare.ro/sterilizari/

Mai jos vă arătăm câteva momente din munca depusă de echipa noastră, alături de voluntarii inimoși, surprinse pe fugă în câteva poze reprezentative.

Campanie de sterilizare-Ploiești-voluntar ce mângâie cu drag un cățel în cușcă
Campanie de sterilizare-Ploiești-voluntar ce mângâie cu drag un cățel în cușcă
Campanie de sterilizare-Ploiești-un cățel în cușcă își așteaptă cuminte rândul
Campanie de sterilizare-Ploiești-un cățel în cușcă își așteaptă cuminte rândul
Campanie de sterilizare-Ploiești-pisici năzdrăvane stau în cușcă în sala de așteptare
Campanie de sterilizare-Ploiești-pisici năzdrăvane stau în cușcă în sala de așteptare
Campanie de sterilizare-Ploiești-un cățel foarte cuminte
Campanie de sterilizare-Ploiești-un cățel foarte cuminte

 

Articole similare

Sterilizare de câini în Cornu de Jos

Detalii caz Sterilizare de câini în Cornu de Jos

Nevoia acută de campanii de sterilizare câini România încă se confruntă cu problema animalelor abandonate pe stradă, atunci când vorbim de populația de pisici și câini comunitari. Numărul lor, în loc să scadă în timp, pare să crească exponențial cu nepăsarea factorilor  de decizie (a autorităților care au puterea și legile pentru a lua măsuri), […]

Citiți articolul despre Sterilizare de câini în Cornu de Jos

Start la sterilizare câini și pisici în Frumușani, 12.10.2019

Detalii caz Start la sterilizare câini și pisici în Frumușani, 12.10.2019

Toamna aduce o nouă campanie de sterilizare câini și pisici Evenimentul s-a desfășurat în luna octombrie din 2019, în weekendul 12-13 octombrie, o lună cu vreme caldă, numai bună pentru o campanie de sterilizare câini și pisici, fără gerul din toiul iernii sau toropeala și arșița din vară. Campania de sterilizare s-a încheiat cu succes […]

Citiți articolul despre Start la sterilizare câini și pisici în Frumușani, 12.10.2019

Campanie gratuită de sterilizare la Ploiești, 9.02.2019

Detalii caz Campanie gratuită de sterilizare la Ploiești, 9.02.2019

Start la sterilizare gratuită! Deși e frig afară și e abia luna februarie din 2019, intrăm în seria de weekenduri fantastice, cu proiectul de campanii gratuite de sterilizare pentru câini și pisici. Știm bine că februarie este luna ”iubirii” și la animale. Acestea pot intra în călduri și se pot reproduce în mod necontrolat. Astfel, […]

Citiți articolul despre Campanie gratuită de sterilizare la Ploiești, 9.02.2019

Campanie de sterilizare Lipia – 17 iunie 2019

Detalii caz Campanie de sterilizare Lipia – 17 iunie 2019

Începem săptămâna cu o campanie de sterilizare de o zi Campania de sterilizare de astăzi, 17 iunie 2019, ne duce în județul Ilfov, mai exact în satul Lipia, parte din comuna Gruiu, care este situat la o distanță de aproximativ 50 de kilometri de București. Faptul că locația este atât de accesibilă și timpul scurt […]

Citiți articolul despre Campanie de sterilizare Lipia – 17 iunie 2019

Sterilizare câini și pisici – Șura Mică, 5-8 septembrie 2019

Detalii caz Sterilizare câini și pisici – Șura Mică, 5-8 septembrie 2019

O campanie de sterilizare de câini și pisici – maraton Primul weekend din luna septembrie 2019 a fost unul foarte productiv pentru echipa clinicii veterinare Green Vetcare. Ne-am deplasat la Sibiu, în comuna Șura Mică, pentru o campanie de sterilizare – maraton, bilanțul de final fiind de 290 de câini și pisici sterilizați. Organizatorii acestei […]

Citiți articolul despre Sterilizare câini și pisici – Șura Mică, 5-8 septembrie 2019