Chirurgie veterinară Sector 3 București

Clinica Green Vetcare oferă servicii de mică și mare chirurgie, anestezie inhalatorie și oxigenoterapie. Pacienții sunt monitorizați îndeaproape de personal medical calificat pe toată perioada intervenției chirurgicale și a recuperării din anestezie.

Doctorul primar, Irina Corbu, are peste 16 ani experiență chirurgicală și, ocazional, este asistată de doctorul Ovidiu Roșu - unul dintre cei mai buni anesteziști veterinari din România.

Vedeți exemple de cazuri cu care ne-am confruntat

Cuprins

Specializări și procedură

 • Extirpare tumori
 • Amputări
 • Enucreere și cherry eye
Aflați mai multe

Echipă
medicală

 • Doctori specialiști
 • Tehnicieni veterinari
 • Asistenți
Aflați mai multe

Întrebări Frecvente

 • Bune practici post-operație
 • Pregătire înainte de operație
 • Posibile complicații
Aflați mai multe

Tabel Tarife Chirurgie

 • Extirpare tumori de la 100 Lei
 • Amputare de la 300 Lei
 • Enucleere de la 200 Lei
Detalii și prețuri

Specializări și procedură

Specializări chirurgie veterinară

Amputări

Amputarea se referă la o intervenție chirurgicală care survine, de cele mai multe ori, în cazul unei traume în urma căreia membrul este afectat iremediabil și trebuie îndepărtat. Amputarea unui membru traumatizat se recomandă ca măsură de control a durerii și presupune, în funcție de complexitatea cazului, un tratament postoperatoriu și câteva vizite la cabinet.

Enucleere

Enucleerea este o intervenție chirurgicală de ultimă instanță și presupune îndepărtarea globului ocular, după ce s-au încercat toate celelalte terapii disponibile, fără succes. Recuperarea animalului după o astfel de intervenție este relativ ușoară, însă presupune folosirea unui guler (con) de plastic, care să-l împiedice pe animal să-și îndepărteze firele de sutură înainte de vreme.

Cherry Eye

Cherry Eye, care poate fi uni sau bilateral (poate afecta unul sau ambii ochi), este o afecțiune a glandelor lacrimale, localizate în pleoapa a treia. Cherry Eye este ușor de remarcat, întrucât are un aspect vizibil, de cireașă, în colțul intern al ochiului (lor) animalului. Clinica Green Vetcare efectuează intervenții de remediere a acestei afecțiuni prin repoziționarea glandei în interiorul pleoapei a treia și nu optează pentru îndepărtarea ei, metodă mai simplă, însă care duce în timp la uscarea globului ocular.

Extirpare tumori mamare

Tumorile mamare sunt formațiuni de natură neoplazică, cauzate, de cele mai multe ori, de folosirea tratamentelor hormonale (anticoncepționale), a dezechilibrelor hormonale (gestații și lactații nervoase) și a nesterilizării femelelor. Acestea pot evolua rapid sau lent, ducând la creșterea formațiunii și chiar la abcesarea ei, dacă nu se intervine chirurgical pentru îndepărtare.

Extiparea tumorilor mamare este însoțită, de obicei, de extirparea întregului lanț mamar de pe aceeași parte și reprezintă o intervenție chirurgicală complexă, cu recuperare de mai lungă durată. În funcție de dorința proprietarului, se pot efectua și analize histopatologice (în cadrul unui laborator asociat clinicii Green Vetcare) cu scopul obținerii diagnosticului de certitudine – benign (necanceros) sau malign (canceros).

Echipa medicală Green Vetcare recomandă sterilizarea precoce (între 4 și 7 luni de vârstă) a femelelor, pentru evitarea acestei proceduri complexe, dureroase și complicate din punct de vedere al recuperării.

Procedură chirurgie veterinară

1

Consultație

Se face pe bază de programare și constă în întâlnirea față în față cu medicul, în cadrul căreia se va discuta despre istoricul animalului. Pe baza datelor colectate despre acesta (anamneză), medicul va stabili un diagnostic. În funcție de caz, este posibil să fie nevoie de efectuarea unor analize de sânge sau teste de diagnosticare rapidă, care să furnizeze date cât mai exacte asupra stării animalului dumneavoastră.

2

Evaluare opțiuni

Medicii Green Vetcare se implică în mod constant în găsirea unor tehnici de îmbunătățire a comunicării cu proprietarii care le trec pragul, conștienți fiind că o bună colaborare cu aceștia va rezulta în bunăstarea pacienților lor. De asemenea, medicii caută în permanență să adapteze schema de tratament în funție de nevoile animalelor, dar și de posibilitățile aparținătorilor lor.

3

Intervenție chirurgicală

În cazul în care este necesară o intervenție chirurgicală, medicii Green Vetcare vor evalua cu atenție datele oferite de examinarea clinică și de rezultatele analizelor de sânge, pentru a stabili care este varianta optimă de anestezie și tratament posoperatoriu. Echipa medicală este pregătită în permanență să intervină rapid cu manevre de resuscitare, în caz de nevoie.

4

Monitorizare

Personalul medical oferă monitorizare permanentă pe tot parcursul intervențiilor chirurgicale, dar și după, în blocul postoperatoriu. Activitatea de monitorizare este completată de metode suplimentare, precum pulsoximetrie, fluidoterapie, oxigenoterapie, menite să urmărească și să mențină în parametrii normali principalele funcții vitale.

Echipă medicală

Irina Corbu Chirurg Primar
Irina Corbu

Irina Corbu

Doctor Specialist

Experiență 16 ani

Ela Hodeianu Chirurg Primar
Ela Hodeianu

Ela Hodeianu

Doctor Specialist

Experiență 17 ani

Ovidiu Roșu Chirurg Primar
Ovidiu Roșu

Ovidiu Roșu

Doctor Specialist

Experiență 11 ani

Elena Anton Tehnician Veterinar
Elena Anton

Elena Anton

Tehnician Veterinar

Experiență 3 ani

Sofia Maria Tehnician Veterinar
Sofia Maria

Sofia Maria

Tehnician Veterinar

Experiență 2 ani

Alexandra Raicu Tehnician Veterinar
Alexandra Raicu

Alexandra Raicu

Tehnician Veterinar

Experiență 2 ani

Întrebări frecvente legate de serviciile de chirurgie veterinară

Cu cât timp înainte de intervenție nu trebui hrănit animalul?

Clinica Green Vetcare recomandă ca înainte cu 12 ore de intervenția chirurgicală să ridicați mâncarea animalului de companie, lăsându-i apa la discreție. În cazul puilor este recomandat să hrănim animalul inclusiv în dimineața intervenției, întrucât glicemia acestora scade mai rapid în lipsa hranei, provocând dezechilibre electrolitice.

Cum îngrijesc animalul odată ajuns acasă?

Odată ajuns acasă, animalul trebuie ținut într-un mediu ferit de frig, umezeală, intemperii sau căldură excesivă. Ideal este ca animalul să fie ținut sub observație, întrucât este posibil ca acesta să vomite (efect normal al anesteziei generale) și să aibă nevoie de ajutorul proprietarului, fiind, într-o mai mică sau mai mare măsură, încă amețit. Animalul NU trebuie hrănit în ziua în care a fost supus unei anestezii generale (excepție fac puii sub 8 luni, care trebuie hrăniți de 3-4 ori pe zi), pentru că unul din efectele acesteia este de a provoca senzația de greață, iar animalul se poate sufoca în propria vomă. Apă i se poate oferi, în cantități reduse, la câteva ore după ce animalul a ajuns acasă și s-a ridicat pe picioare.

Pentru o recuperare în condiții optime, în cazul pisicilor, în mod special, dar și al câinilor, este foarte important ca până ce efectul anesteziei generale trece complet, să fie ținuți într-un mediu cald și uscat, deoarece temperatura corporală le scade semnificativ (efect al anesteziei generale).

Ce semne ar trebui să mă alarmeze după o intervenție chirurgicală?

Dacă animalul dumneavoastră a fost supus unei intervenții chirurgicale, este normal ca în aceeași zi și chiar noapte (în funcție de natura intervenției și complexitatea ei, de vârsta și starea de sănătate a animalului și de cât timp a trecut de la momentul anesteziei generale) acesta să fie încă amețit, nesigur pe picioare, să vomite, să zacă într-o stare de semi conștiență, să plângă. La 24 de ore de la acest eveniment, animalul ar trebui să-și revină, să dorească să mănânce, să nu mai vomite, să fie vioi și să se comporte normal.

Dacă observați orice comportament ciudat sau dacă starea din primele ore de după anestezia generală se extinde pe mai mult de 24 de ore, vă rugăm să sunați de urgență la unul din numerele de telefon al cabinetului.

Ce măsuri speciale trebuie să iau pentru îngrijirea unui animal operat?

În majoritatea cazurilor, după o intervenție chirurgicală, indiferent de natura acesteia, trebuie să procurați un guler de plastic pe măsura animalului dumneavoastră, pentru a-l împiedica pe acesta să-și deranjeze locul inciziei sau să-și îndepărteze firele de sutură, prin lingere sau scărpinat. De asemenea, trebuie să urmăriți locul inciziei până la îndepărtarea firelor de către mediucul veterinar, să fie uscat și curat, fără semne de sângerare sau puroi, fără vânătăi sau umflături (caz în care anunțați imediat medicul veterinar). Este posibil ca, la indicațiile medicului, să fie necesară schimbarea bandajelor și toaletarea zilnică a zonei de incizie.

Totodată, este posibil ca în primele zile de după intervenția chirurgicală animalul să aibă nevoie de sprijinul dumneavoastră, pentru a se adapta noilor condiții – fie are un membru amputat sau a suferit o intervenție de excizie a unui lanț mamar afectat de prezența unor formațiuni tumorale, caz în care ar putea avea nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a ieși afară și a-și face nevoile, fie este confuz din cauza gulerului de plastic, care îi îngreunează accesul la castroanele de apă și mâncare.

Indiferent de caz, puteți fi siguri că veți găsi sprijin și înțelegere din partea echipei Green Vetcare, pentru care bunăstarea animalelor dumneavoastră reprezintă o prioritate.

Ar trebui să restricționez efortul fizic pe care animalul meu îl depune după operație?

În funcție de natura și complexitatea cazului și de vârsta animalului, este posibil ca acesta să nu fie dispus să depună la fel de mult efort fizic ca înainte de operație. Nu este indicat să-l forțăm să facă plimbări prelungite în parc sau să urce scări, întrucât este posibil să-i provocăm dureri sau sângerări care pot prelungi și complica perioada de recuperare și afecta întru totul succesul operației.

Prețuri servicii chirurgie veterinară

ServiciuPreț
Amputare3-400 RON
Enucleere200+ RON
Cherry Eye unilateral2-400 RON
Cherry Eye bilateral3-500 RON
Prolaps rectal / vaginal, hernie2-400 RON
Extirpare tumori pisică100 RON femelă
300 RON mascul
Extirpare tumori câine200 RON femelă
500 RON mascul

Cazuri de chirurgie veterinară