Program L-V, 8:30 - 16:00 exclusiv pe bază de programare la 0752 876 893

Ice, motanul supraviețuitor

Oamenii potriviți, la locul potrivit

Una dintre cele mai satifăcătoare misiuni ale clinicii noastre de medicină socială este participarea la campanii de sterilizare în masă. Aceste proiecte permit ca un număr de 50 -100 de animale să fie sterilizate în mod gratuit într-o zi de lucru. Ele se adresează câinilor și pisicilor de pe stradă sau acelora deținute de persoane care nu-și permit costul unei sterilizări în cabinet.

Medicină-socială -pisoi-Ice
Medicină-socială -pisoi-Ice

 La o astfel de campanie, desfășurată într-o localitate din județul Constanța, l-am întâlnit prima dată pe Ice. Nu era mai mare decât o palmă de femeie, întrucât cea care l-a găsit și adus la noi era una din voluntarele ce se oferise să ne ajute în acea zi. Stare lui de sănătate era extrem de proastă, era subnutrit și se vedea clar că suferea de o rinotraheită infecțioasă, boală comună puilor de pisică nevaccinați. Era un caz clar de medicină socială.

Ochiul stâng era afectat dincolo de orice posibilitate de salvare și trebuie îndepărtat. De asemenea, motănuțul de nici 500 de grame prezenta dificultăți de respirație, din cauza infecției de la nivelul căilor nazale. Am hotărât să îl luăm cu noi la clinică pentru a-l stabiliza înainte de a lua hotărârea să intervenim chirurgical pentru îndepărtarea ochiului.

Primul hop în recuperarea lui Ice

Este lesne de înțeles că tot personalul medical s-a îndrăgostit de motănuțul polar, care, pus imediat pe tratament cu antibiotic și mâncare bună, și-a revenit miraculos. Cu toate acestea, nefiind încă vaccinat și prezentând un risc mare de a se îmbolnăvi de la ceilalți pacienți, Ice a fost ținut izolat.

Medicină-socială-Ice-la-cabinet
Medicină-socială-Ice-la-cabinet

La câteva săptămâni după aceea, am hotărât că Ice este suficient de stabil pentru a fi supus anesteziei inhalatorii, cu scopul îndepărtări ochiului afectat de rinotraheită. Din păcate, imediat ce Ice a fost anesteziat, acesta a intrat în stop respirator și a trebuit resuscitat. Am reușit să-l readucem la viață și, recunoscători pentru șansa primită, am amânat intervenția de enucleere unilaterală (scoaterea unuia dintre ochi) pe termen nedefinit. 

Ice își pierde încă o viață din cele 9

Riscurile ca un pui nevaccinat care trăiește într-o clinică veterinară de medicină socială să fie infectat cu o boală contagioasă sunt destul de mari, indiferent de cât de drastice sunt măsurile de carantină. Aceasta pentru că virusul cu care a intrat în contact este rezistent la cei mai mulți dintre dezinfectanți.

Ice  a început să prezinte semnele specifice Panleucopeniei feline, o boală  cu o rată a mortalității de peste 90% la puii de pisică. Am hotărât să luptăm alături de el cu toate forțele, pentru că deja dovedise că este un mic luptător. Ice cântărea acum aproape un kilogram.

medicină-socială-pisoi

 

O lecție de voință

Spre surprinderea tuturor, Ice s-a dovedit a avea o dorință extraordinară de a trăi. Născut ca un pui nedorit (ca alți mii de pui, anual), aruncat la marginea drumului, bolnav și cu puține șanse de a fi găsit la timp, acest motan special a luptat în primele luni ale existenței lui, cât alte animale într-o viață. 

Medicină-socială-Ice-la-operație
Medicină-socială-Ice-la-operație

Nicio zi din cele câte a primit tratament de susținere pentru a trece peste virusul Panleucopeniei feline, nu a zăcut sau nu a refuzat să mănânce. Părea că vrea să ne arate că, oricâte obstacole ai întâlni în drumul tău, nu trebuie să renunți niciodată la darul prețios, care este viața. Chiar și atunci când ai fost născut fără să te dorească nimeni. 

Ice a reușit să scape cu viață și, nu mult după aceea, a fost supus unei a doua intervenții chirurgicale, după care s-a recuperat fără probleme.

La momentul când nimeni din clinică nu s-ar mai fi despărțit de Ice cu inima ușoară, acesta și-a găsit o familie adoptivă. Știm că dragostea pe care o simte alături de oamenii lui este pe măsura încercărilor de necrezut peste care a trecut datorită unei voințe de leu.

 

 

 

Oh, nu, a venit iarna!!! 😱Noroc ca noi gasim zilnic motive de bucurie, iar pacienții nostri reusesc sa ne incalzeasca inimile cu dragalasenia lor!Ice este un motanut polar, orfan, care a trecut deja prin multe si grele incercari: o posibila rinotraheita infectioasa felina netratata, care i-a afectat iremediabil ochisorul stang, panleucopenie si o intervenție chirurgicală de enucleere (indepartarea ochiului). Cu toate astea, Ice este tare jucaus si dornic de atentie! Animalutele dvs vor beneficia de tratament profesionist si de multa dragoste, necesara recuperarii lor in conditii excelente. Va asteptam cu drag sa va programati pentru o serie numeroasa de servicii medicale la nr 0752876893/ 0314263411, de luni pana vineri intre orele 12-17.O zi usoara va dorim! ❤️

Publicată de Irina Corbu Green Vetcare pe Miercuri, 28 noiembrie 2018

Articole similare

Doi frați abandonați pe DN1

Detalii caz Doi frați abandonați pe DN1

Drumul spre casă Ne întorceam după cinci zile petrecute într-un sat, unde am sterilizat gratuit câinii și pisicile oamenilor din împrejurimile Sibiului. Toată echipa era obosită, dar ne simțeam satisfăcuți de efortul depus, pentru că mai bine de 300 de animale nu se vor mai înmulți, dând naștere puilor nedoriți.  O campanie de asemenea proporții […]

Citiți articolul despre Doi frați abandonați pe DN1

Burito, motanul cu 9 vieți

Detalii caz Burito, motanul cu 9 vieți

“O mână de oase”-medicină socială Burito este un motan care a fost găsit zăcând pe marginea unui drum județean din Constanța. După cum arăta când a fost găsit, se pare că fusese lovit de mașină și că zăcuse în acel loc mai multe zile de-a rândul, incapabil să se miște sau să mănânce. A ajuns […]

Citiți articolul despre Burito, motanul cu 9 vieți

Ice, motanul supraviețuitor

Detalii caz Ice, motanul supraviețuitor

Oamenii potriviți, la locul potrivit Una dintre cele mai satifăcătoare misiuni ale clinicii noastre de medicină socială este participarea la campanii de sterilizare în masă. Aceste proiecte permit ca un număr de 50 -100 de animale să fie sterilizate în mod gratuit într-o zi de lucru. Ele se adresează câinilor și pisicilor de pe stradă […]

Citiți articolul despre Ice, motanul supraviețuitor

Teddy, terrier-ul cu hernie perianală

Detalii caz Teddy, terrier-ul cu hernie perianală

Un cățel norocos   Teddy este un cățel oarecare, un mustăcios vesel și foarte iubitor, care a fost găsit într-o noapte, umblând singur pe drumul dintre două localități din județul Călărași. Teddy a avut norocul să fie găsit de o doamnă care nu a trecut indiferentă pe lângă el, conștientă fiind că acesta poate fi […]

Citiți articolul despre Teddy, terrier-ul cu hernie perianală