Start la sterilizare câini și pisici în Frumușani, 12.10.2019
Articol publicat de Corbu Irina pe 25 februarie 2020, în categoria Campanii de sterilizări.
Toamna aduce o nouă campanie de sterilizare câini și pisici
Evenimentul s-a desfășurat în luna octombrie din 2019, în weekendul 12-13 octombrie, o lună cu vreme caldă, numai bună pentru o campanie de sterilizare câini și pisici, fără gerul din toiul iernii sau toropeala și arșița din vară.
Campania de sterilizare s-a încheiat cu succes în comuna Frumușani din județul Călărași, unde doctorii și tehnicienii noștri de la Irina Corbu Green Vetcare au realizat un total de 108 animale sterilizate, câini și pisici, care nu se vor mai înmulți și vor contribui, astfel, la o lume ideală, unde nu mai vedem pui abandonați pe străzi în suferință, foamete și într-o incertitudine a supraviețuirii.
Localnicii din Frumușani au așteptat cu nerăbdare această campanie gratuită de sterilizare câini și pisici, cu și fără stăpâni. Nu doreau să mai contribuie la fenomenul tot mai mare de abandon al acestor animale pe străzi. Unii dintre ei chiar erau informați despre legea nr.258, intrată în vigoare acum 7 ani, în 2013, conform căreia suntem obligați să ne sterilizăm câinii fără drept de montă, să-i microcipăm și să-i înregistrăm în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân.
Alții au recunoscut că nu aveau habar despre această lege și contribuiau cu și fără voința lor la fenomenul de abandon al puilor de câine pe străzi, pe câmpuri sau în păduri. Din cauza vremurilor grele, mulți localnici erau îngrijorați că nu au bani să își sterilizeze animalul. Bucuria le-a fost mare când au aflat de această campanie gratuită de sterilizare a câinilor, dar mai ales a pisicilor, care, după cum mulți știm, pot da naștere la mai mult de 2 pui chiar și de 3 ori pe an.
La campania de sterilizare câini și pisici toată lumea dă o mână de ajutor
Primăria din Frumușani ne-a acordat un mare sprijin în organizarea acestui eveniment și a informat populația despre ce presupune o campanie de sterilizare câini și pisici, alături de voluntarii de la Fundația Visul Luanei și cerându-le să se înregistreze cu animăluțul lor pentru a fi sterilizat.
La campanie, voluntarii s-au ocupat, de asemenea și de partea de organizare a evenimentului, precum completarea documentelor de înregistrare, preluarea de la stăpâni, numerotarea câinilor și pisicilor, dar și de îngrijirea acestora post-operatorie.
Localnicii s-au prezentat cu cățeluși drăgălași, cu pisicuțe jucăușe, ai lor din bătătură sau de pe strada lor, dorind ca aceștia să ducă o viață mai sănătoasă și fără pui nedoriți și abandonați, mai apoi, într-un trai incert, înfometați sau suferinzi.
Animalele au fost preluate de la stăpâni sau de la cei care le-au adus, înregistrate, numerotate, băgate în cuști, pregătite pentru operație. Apoi, doctorii veterinari s-au ocupat de operația propriu-zisă de sterilizare, minim invazivă și nu foarte complicată de altfel, după care animăluțele au fost îngrijite post-operator de voluntari, până și-au revenit din anestezie și au putut fi luate acasă de cei care le-au adus. Proprietarii au primit, de asemenea, și indicații de îngrijire pentru următoarele ore, precum și sfaturi de alimentație.
Astfel, campania de la Frumușani de sterilizare câini și pisici gratuită s-a încheiat cu succes, cu un total de 108 animale de companie sterilizate. Mulțumim Primăriei din Frumușani pentru ajutor și găzduire. De asemenea, mulțumim sponsorilor Asociația Kola Kariola și Marius Chirca, Eli for Animals și voluntarilor Fundației Visul Luanei.
Pentru a afla despre alte campanii viitoare de sterilizări sau pentru programări accesați link-ul următor
https://greenvetcare.ro/sterilizari/
Mai jos, vă prezentăm câteva momente din cadrul campaniei, surprinse în fotografii.
Proprietari cu cățeluși dragi vin la sterilizat cu ei în brațe sau în cuști speciale pentru transport.


Pisicuțele sunt aduse în diferite cuști, uneori improvizate din coșuri de rufe.


Fiind pe teritoriu necunoscut, pisicile au fost un pic agitate, dar calmate de proprietarii lor, până le-a venit rândul la operație.

Voluntarii inimoși își fac treaba de organizare, înregistrare și numerotare a animăluțelor.

Cățelușii năzdrăvani își așteaptă cuminți rândul spre o viață mai sănătoasă.


Super veterinarii în acțiune. Toată lumea e concentrată și muncește cu spor.

Pregătirea unei pisicuțe pentru operație este realizată mereu cu zâmbetul pe buze.

Masculii pisoi sunt mai ușor de operat, având tot ”echipamentul” la exterior.

Pisicuțele stau împreună și la recuperare. Toate s-au aliniat spre o viață sănătoasă fără probleme hormonale.

Animăluțele sunt îngrijite și supravegheate după operație până se trezesc și sunt predate stăpânilor.

Toată lumea își revine ușurel. Suntem un pic ciufuliți și adromiți, dar suntem gata de plecare spre casă.
