Program L-V, 8:30 - 16:00 exclusiv pe bază de programare la 0752 876 893

Sterilizare de câini în Cornu de Jos

Nevoia acută de campanii de sterilizare câini

România încă se confruntă cu problema animalelor abandonate pe stradă, atunci când vorbim de populația de pisici și câini comunitari. Numărul lor, în loc să scadă în timp, pare să crească exponențial cu nepăsarea factorilor  de decizie (a autorităților care au puterea și legile pentru a lua măsuri), dar și a proprietarilor de animale de companie.

În special problema legată de câini maidanezi este una controversată, întrucât există anumiți oameni care se tem pentru siguranța lor. Însă, rezolvarea acestei situații pare să nu intereseze autoritățile locale. Desigur, mai sunt și comunități unde suntem sprijiniți de primării în demersurile noastre de sterilizare, însă din păcate aceste cazuri sunt destul de rare.

sterilizare-câini-cornu-de-jos
Sterilizare câini la Cornu- un cățel adus cu mașina

În ultimii doi ani am organizat numeroase campanii gratuite de sterilizare în masă pentru animale de companie din Câmpina, dar și din alte zone din județul Prahova. Scopul nostru este să mergem în cât mai multe zone care ne solicită să ajutăm în acest sens, contribuind astfel la reducerea populației de câini și pisici ce trăiesc pe stradă.

În special în zonele rurale, oamenii nu au acces la serviciile unui medic veterinar, pentru a le oferi diverse servicii legate câini sau de pisici din ograda lor. În lipsa unei alternative, mulți dintre acești oameni, chiar și cei care se consideră iubitori de animale de companie, recunosc că au practicat metoda înecatului puilor de o zi, ca un mijloc de control al populației canine și feline din zona lor.

Această practică este moștenită din familie, fiind în vremuri mai vechi, singura metodă de a împiedica animalele din bătătură să se înmulțească peste limită. Însă oamenii simt nevoia de a trăi în pace cu propria conștiință, care le dezvăluie imoralitatea faptei lor. Cei mai mulți sunt dispuși să se deplaseze chiar și câteva zeci de kilometri pentru a avea acces la medicină veterinară de calitate, atunci când vine vorba de aceste animale de companie.

Sterilizarea – cea mai bună metodă de prevenție a abandonului de câini și pisici

Anual se nasc sute de mii de pui nedoriți, atât în gospodării, cât și pe stradă, sfârșind, de cele mai multe ori, într-un mod tragic. Suntem siguri că acțiunea de sterilizare organizată săptămâna aceasta, în data de 27 februarie 2020, la Cornu a salvat câteva mii de animale de la suferință. Ne dorim să încurajăm proprietarii de câini și de pisici să ne solicite ajutorul în vederea sterilizării animăluțelor proprii.

sterilizare-câini-cornu-de-jos
Sterilizare câini la Cornu

Colaboratorii noștri locali  sunt cei de la Asociația Arca lui Norocel, care se implică activ în organizarea și programarea proprietarilor de animale de companie. Ei înțeleg că sterilizarea este singura metoda umană și eficientă de a pune capăt înmulțirii necontrolate a câinilor și pisicilor.  Împreună suntem hotărâți să ajungem la cât mai multe animale cu stăpân din județul Prahova, din cauza numeroaselor cazuri de abandon depistate în Câmpina și în împrejurimi.

De data aceasta am reușit să venim în sprijinul a 43 de câini din comuna Cornu de Jos, aflată la doar câțiva kilometri de Câmpina, mulțumită organizației germane Fordeverein Tierhilfe-Hunde-Freiheit, reprezentată de prietena noastră, Andrea Wischnewski. Eforturile ei neobosite ne dau ocazia de a ne continua misiunea în numeroase zone din țara noastră. Ziua a decurs normal, într-un ritm alert, potrivit misiunii noastre contra cronometru.

Echipa noastră este specializată în sterilizare prin metoda inovativă key hole, ceea ce înseamnă că incizia este considerabil mai mică decât se practica în trecut,  trauma suferită de animal este mai mică, iar riscul de infecții este redus la minimum.

Prin sterilizare, nu numai că reușim să prevenim nașterea mai multor animale care trăiesc o viață mizeră pe stradă sau chiar și în adăposturi, ci, sperăm noi, că ajutăm ca animalele deja născute să fie prețuite la adevărata lor valoare.

Există numeroase cazuri în care femele gestante sunt abandonate pe stradă, tocmai din cauza faptului ca proprietarii nu vor să se confrunte cu problema puilor. Prevenția prin sterilizare este cea mai bună soluție pentru toți cei implicați, dar și pentru sănătatea acestor animale de companie pe termen lung.

Campaniile din comuna Cornu de Jos vor continua și săptămâna viitoare, în speranța că vom ajunge la și mai multe animale în nevoie.

sterilizare-câini-cornu-de-jos
Sterilizare câini la Cornu

 

UPDATE

Campania gratuită a continuat și săptămâna aceasta, în zilele de 2-3 martie, cu un număr total de 54 de câini sterilizați, prin sprijinul financiar binevenit al prietenilor noștri germani, dar și cu 3 pisici sterilizate mullțumită organizatorilor locali, cei de la Asociația Arca lui Norocel.

Așadar am ajutat un total de 57 de ”mărțișoare” patrupede, cărora le-am oferit o viață mai sănătoasă, fără a mai da naștere unor pui nedoriți și abandonați pe stradă.

Sterilizarea este singura soluție umană și eficientă  pentru rezolvarea problemei suprapopulării animalelor fără stăpân, atât pentru acestea, cât și pentru comunitate.

Campanie sterilizare câini la Cornu, 2-3 martie
Campanie sterilizare câini la Cornu, 2-3 martie
Campanie sterilizare câini la Cornu, 2-3 martie
Campanie sterilizare câini la Cornu, 2-3 martie

Articole similare

Sterilizare de câini în Cornu de Jos

Detalii caz Sterilizare de câini în Cornu de Jos

Nevoia acută de campanii de sterilizare câini România încă se confruntă cu problema animalelor abandonate pe stradă, atunci când vorbim de populația de pisici și câini comunitari. Numărul lor, în loc să scadă în timp, pare să crească exponențial cu nepăsarea factorilor  de decizie (a autorităților care au puterea și legile pentru a lua măsuri), […]

Citiți articolul despre Sterilizare de câini în Cornu de Jos

Start la sterilizare câini și pisici în Frumușani, 12.10.2019

Detalii caz Start la sterilizare câini și pisici în Frumușani, 12.10.2019

Toamna aduce o nouă campanie de sterilizare câini și pisici Evenimentul s-a desfășurat în luna octombrie din 2019, în weekendul 12-13 octombrie, o lună cu vreme caldă, numai bună pentru o campanie de sterilizare câini și pisici, fără gerul din toiul iernii sau toropeala și arșița din vară. Campania de sterilizare s-a încheiat cu succes […]

Citiți articolul despre Start la sterilizare câini și pisici în Frumușani, 12.10.2019

Campanie gratuită de sterilizare la Ploiești, 9.02.2019

Detalii caz Campanie gratuită de sterilizare la Ploiești, 9.02.2019

Start la sterilizare gratuită! Deși e frig afară și e abia luna februarie din 2019, intrăm în seria de weekenduri fantastice, cu proiectul de campanii gratuite de sterilizare pentru câini și pisici. Știm bine că februarie este luna ”iubirii” și la animale. Acestea pot intra în călduri și se pot reproduce în mod necontrolat. Astfel, […]

Citiți articolul despre Campanie gratuită de sterilizare la Ploiești, 9.02.2019

Campanie de sterilizare Lipia – 17 iunie 2019

Detalii caz Campanie de sterilizare Lipia – 17 iunie 2019

Începem săptămâna cu o campanie de sterilizare de o zi Campania de sterilizare de astăzi, 17 iunie 2019, ne duce în județul Ilfov, mai exact în satul Lipia, parte din comuna Gruiu, care este situat la o distanță de aproximativ 50 de kilometri de București. Faptul că locația este atât de accesibilă și timpul scurt […]

Citiți articolul despre Campanie de sterilizare Lipia – 17 iunie 2019

Sterilizare câini și pisici – Șura Mică, 5-8 septembrie 2019

Detalii caz Sterilizare câini și pisici – Șura Mică, 5-8 septembrie 2019

O campanie de sterilizare de câini și pisici – maraton Primul weekend din luna septembrie 2019 a fost unul foarte productiv pentru echipa clinicii veterinare Green Vetcare. Ne-am deplasat la Sibiu, în comuna Șura Mică, pentru o campanie de sterilizare – maraton, bilanțul de final fiind de 290 de câini și pisici sterilizați. Organizatorii acestei […]

Citiți articolul despre Sterilizare câini și pisici – Șura Mică, 5-8 septembrie 2019