Program L-V, 8:30 - 16:00 exclusiv pe bază de programare la 0752 876 893

Analize și Tratamente Veterinare Sector 3 București

Clinica Green Vetcare oferă examinări clinice și investigații paraclinice, frotiuri de sânge, teste de diagnostic rapid, detartraje, analize de sânge (biochimie și hemoleucogramă), analize de urină, sondări urinare, precum și o gamă largă de tratamente de specialitate.

De asemenea, echipa noastră fiind formată din doctori cu experiență, vă putem oferi și o a doua opinie privind un diagnostic pus anterior de un alt doctor.

Vedeți cu ce curiozități s-a confruntat clinica noastră

Cuprins

Consultații și analize

  • Diagnosticare
  • Investigații paraclinice
  • Rețete speciale
Aflați mai multe

Tratamente de specialitate

  • Afecțiuni urinare
  • Boli de piele comune
  • Boli ale cavității bucale
Aflați mai multe

Întrebări Frecvente

  • Semne care indică prezența unor boli
  • Îngrijirea animalelor bonlave
  • Transmitere boli de la animal la om
Aflați mai multe

Tarife Analize

  • Hemoleucograma de la 100 Lei
  • Snap 4DX de la 150 Lei
  • Parvoviroză 80 Lei
Detalii și prețuri

Consultații și analize

Tipuri de analize

Putem realiza următoarele tipuri de analize în cadrul clinicii.

Hemoleucogramă

Hemoleucograma este un test foarte important pentru identificarea și monitorizarea bolilor hematologice (din sânge). Aceasta măsoară numărul de globule albe, globule roșii, dar și numărul trombocitelor din sânge.

Rezultatele pot reflecta probleme care pot provoca deshidratări severe sau pierderi de sânge. Hemoleucograma poate să indice prezența unor infecții acute sau cronice sau a unor alergii.

Sumar de urină

Sumarul de urină este o analiză completă de urină care se referă la determinarea caracteristicilor fizice (culoare, aspect, greutate specifică), chimice (pH, proteine, glucoză, corpi cetonici, hematii etc) și examenul microscopic al sedimentului. Acest test simplu este folosit pentru identificarea unor afecțiuni renale sau urologice.

Pentru prelucrarea acestui test este nevoie de o probă de urină, prelevată direct din jet, într-un recipient special, steril, fie de către proprietar, acasă, fie de medicul veterinar, în timpul consultației.

Sediment de urină

Acest test este necesar, întrucât furnizează informații legate de prezența cristalelor în urină și de compoziția acestora, dar și a altor componente care nu se găsesc, în mod normal, în urină – celule roșii, celule inflamatorii, bacterii etc.

Pentru prelucrarea acestui test este nevoie de o probă de urină, direct din jet, prelevată într-un recipient special, steril, fie de către proprietar, acasă, fie de medicul veterinar, în cadrul consultației.

Test rapid PIF (peritonita infectioasă felină)

Test imunoenzimatic rapid ce indică prezența coronavirusului felin responsabil de apariția PIF.

Test rapid Parvoviroză

Test imunoenzimatic rapid ce indică prezența parvovirusului în fecale.

Test rapid Distemper

Test imunoenzimatic rapid ce indică prezența morbilivirusului responsabil de apariția maladiei Carre (popular jigodie).

Test rapid Giardia

Test imunoenzimatic rapid ce indică prezența parazitului Giardia în fecale.

Test rapid Dirofilaria (Heart worms)

Test imunoenzimatic rapid ce indică prezența Dirofilariei în sânge, ser sau plasmă.

Snap 4DX

Reprezintă un test rapid ce detectează în 8 minute prezența a 4 boli: Borrelioza, Ehrlichioza, Anaplasmoza, Dirofilarioza.

Biochimie + Hematologie

Analizele complete de sânge oferă o imagine de ansamblu asupra stării de sănătate a animalului.

Profil Hepatic

Realizarea unui profil hepatic este indicată pentru evaluarea funcției hepatice.

Profil Renal

Realizarea unui profil renal este indicată pentru evaluarea funcției renale.

Profil Lipidic

Realizarea unui profil lipidic este indicată pentru evaluarea metabolismului lipidic.

Calciu

Acest test este util pentru evaluarea metabolismului calciului.

Fructozamina

Măsurarea nivelului de fructozamină este utilizată pentru urmărirea evoluției pacienților diabetici.

Frotiu hemoparaziți

Frotiul se examinează la microscop, putandu-se detecta astfel prezența paraziților sangvini.

Histovet cito + histo

Analizele citologice și histologice oferă informații despre structura celulelor și țesuturilor examinate.

Histovet cito

Analiza citologică oferă informații despre natura celulelor, fiind utilă pentru evaluarea statusului inflamator sau neoplazic.

Histovet test PIF din lichid ascitic

Test imunohistochimic ce indică prezența coronavirusului felin în lichidul de ascită.

Întrebări frecvente legate de analize și tratamente

În ce constau analizele la animale?

Analizele constau în prelevarea de probe biologice, sânge, secreții, salivă, urină, păr sau țesut, apoi inserarea acestora în analizorul de sânge sau sub lentilele unui microscop.

Cine interpretează analizele?

Medicul veterinar interpretează analizele în context clinic.

Unde este situat laboratorul de analize?

Laboratorul de analize este situat în interiorul clinicii pentru a ajuta medicul veterinar să intervină într-un mod cât mai exact asupra problemei, în cel mai scurt timp.

Cât durează prelucrarea unui set de analize?

Timpul necesar de așteptare este cuprins între 10 minute și 30 de minute.

De ce sunt necesare analize de laborator înainte de o operație?

Pentru că metabolizarea anestezicelor folosite în general în orice tip de chirurgie are loc în organe precum ficat sau rinichi, medicii veterinari au nevoie să cunoască nivelul de funcționare a acestora, astfel încât să aleagă varianta optimă pentru animalul dumneavoastră. O interpretare corectă a stării de sănătate a animalului îl conduce pe medic la un calcul cât mai exact al factorilor de risc, lucru ce ajută pacientul să treacă cât mai ușor de anestezia generală și de intervenția chirurgicală la care este supus.

Ce semne indică prezența unei boli ale aparatului urinar la animale?

Dacă observați aceste comportamente la câinele dumneavoastră – imposibilitatea de a urina, urinarea în cantități mici, urină cu sânge sau închisă la culoare, febră, urinări dese, urinare însoțită de dureri, urinare în locuri neobișnuite, urină cu miros puternic, apatie, vomă, schimbări ale apetitului alimentar, pierderi în greutate, dureri de spate, consum mărit de apă, mergeți de urgență la un control medical amănunțit.

În cazul pisicilor, afecțiunile urinare sunt destul de frecvente, cauzate de cantitatea redusă de apă consumată, de lipsa mișcării și de dieta acestora exclusiv carnivoră.

Iată ce semne trebuie să va dea de gândit în acest sens – pisica nu poate sau urinează foarte puțin, urina conține urme de sânge sau este tulbure, pisica urinează mai des, pisica stă mult timp ghemuită în litieră, cu prezența durerii în timpul urinării ( plânge), pisica pare că se teme să meargă la litieră sau urinează în locuri nepermise, linsul excesiv în zona genitală, vomă, un consum mai mare de apă, abdomenul crescut în volum, rigid și dureros la atingere. Clinica Green Vetcare vă recomandă să mergeți de urgență la medicul veterinar, întrucât viața pisicii dumneavoastră este în pericol.

Cum deosebesc scărpinatul provocat de o boală de piele, de cel provocat de paraziți externi?

Preventiv, orice animal de companie ar trebui deparazitat extern periodic (în funcție de indicațiile medicului și de cele ale produsului folosit – există produse care oferă protecție pe o perioadă de o lună, 3 luni sau chiar 7 luni).

Cu toate acestea, dacă observați că animalul dumneavoastră se scarpină insistent, este recomandat să inspectați chiar dumneavostră blana acestuia, întrucât, în cazul paraziților de tipul puricilor, păduchilor sau căpușelor, aceștia pot fi lesne observați. În cazul depistării unor paraziți externi, fie faceți o vizită medicului veterinar, fie folosiți același produs pe care l-ați mai folosit cu succes în trecut în deparazitarea externă a animalului dumneavostră și urmăriți efectul acesteia.

Dacă scărpinatul încetează, continuați să deparazitați animalul conform indicațiilor produsului folosit (repetați aplicarea lui în zona indicată, la intervalul de timp specificat în prospect). Dacă scărpinatul continuă, progamați o vizită la medicul veterinar pentru un control amănunțit.

Pot lua râie de la animalul meu?

Râia sau scabia este o boală parazitară (cauzată de acarieni de dimensiuni microscopice), foarte contagioasă, care produce leziuni la nivelul pielii, cruste – la nivelul capului, al ochilor, al botului, pe torace și pe abdomen, apoi pe întreg corpul – mâncărimi și căderea parțială sau totală a părului. Netratată, boala duce chiar și la moarte.

Râia este de două tipuri – demodecică și sarcoptică, cea de-a doua fiind transmisibilă și la om, prin contact direct cu animalul (câine, vacă sau capră) sau cu mediul în care acesta a stat.

Cum trebuie îngrijită dantura animalului meu?

Periajul dentar este indicat de 2-3 ori pe săptămână, asta în cazul în care animalul dumneavostră a fost obișnuit de mic cu această procedură. Pentru câinii adulți este mai greu de introdus această rutină, de aceea există alternative accesibile în comerț, precum diferite tipuri de pudre și geluri dentare, care dizolvă și previn depunerile de tartru, jucăriile pentru dentiție, produsele pentru masticație, dar și hrana uscată, care favorizează curățarea mecanică a tartrului.

Indiferent de metodele suplimentare alese pentru întreținerea danturii animalului dumneavoastră, vizitele periodice la medicul veterinar nu trebuie neglijate.

Cum ar trebui să îngrijesc urechile animalului meu?

Ceea ce mulți proprietari de animale de companie nu știu este că și la nivelul urechilor pot apărea afecțiuni care pot cauza discomfort animalului dumneavoastră. De aceea, este recomandat să inspectați periodic aspectul acestora (în special în cazul câinilor cu urechi mari, lăsate). Orice semne care indică o problemă în această zonă – scărpinat insistent la nivelul urechilor, scuturatul capului, poziția lăsată a capului cu precădere pe una din părți, miros neplăcut, aspect murdar și umed – ar trebui să vă determine să faceți o vizită medicului veterinar.

Atât în cazul câinilor, dar și al pisicilor există posibilitatea îmbolnăvirii cu râie auriculară, afecțiune provocată de prezența unui parazit extern, de dimensiuni microscopice și extrem de contagioasă. Semnele care indică prezența acestei afecțiuni sunt – scărpinatul excesiv până la automutilare și aspectul murdar, asemănător zațului de cafea, localizat din abundență în una sau chiar în ambele urechi. Râia auriculară se trataează în cadrul unui cabinet medical și, la indicațiile medicului, tratamentul este urmat și la domiciliu, pe o perioadă mai lungă, pentru a preveni recurența.

Este adevărat că anumite rase de câini sau pisici sunt mai predispuse la anumite boli?

Da, este adevărat și acest fenomen este cauzat de modificările genetice care au dus la însăși crearea rasei respective. O informare corectă asupra rasei înainte să vă măriți familia, vă poate lămuri în privința afecțiunilor comune rasei respective, într-o eventuală încercare de a înlătura, diminua sau întârzia efectele acestor modificări.

De exemplu, ciobăneștii germani și golden retrieverii sunt predispuși la afecțiuni ale aparatului locomotor, displazia de șold fiind comună odată cu înaintarea în vârstă. De aceea este recomandată o dietă alimentară care să ajute la menținerea articulațiilor într-o stare cât mai bună.

Pe de altă parte, în cazul raselor de câini de talie mică, precum bichonii sau mopșii (pug), afecțiunile de tipul dermatitelor, alergiilor sunt foarte comune, la fel ca și obezitatea și luxația de patela (rotulă).

Grija pentru animalul meu trebuie adaptată în funcție de sezon?

Răspunsul este da, grija pentru animalul dumneavoastră de companie trebuie să țină cont de sezon, în special în cazul animalelor suferinde de anumite tipuri de boli, cum ar fi bolile cardiace și respiratorii, diabet, boli renale și hepatice, afecțiunile ce țin de probleme ale articulațiilor sau în cazul dermatitelor atopice.

Dacă animalul dumneavoastră suferă de oricare dintre aceste afecțiuni sau, pur și simplu, pare să facă față cu greu perioadelor de căldură sau frig extrem, clinica Green Vetcare vă recomandă să cereți sfatul unui medic veterinar.

Are animalul voie să mănânce alimente bogate în zaharuri?

Nu, animalul nu are voie să mănânce alimente bogate în zaharuri. Mai mult decât atât, xylitol-ul (îndulcitor artificial folosit în numeroase produse, precum bomboanele, guma de mestecat ș.a.) poate provoca decesul animalului.

Alimente precum ciocolata, stafidele, strugurii, cremele dulci pot provoca probleme serioase de sănătate – tulburări ale tubului digestiv, vomă, diaree, tulburări ale sistemului nervos (ciocolata), afecțiuni renale și hepatice și chiar deces.

Dacă animalul dumneavoastră a mâncat alimente de acest gen și prezintă un comportament ciudat – vomă, diaree, apatie, lipsa apetitului, tulburări nervoase (ca urmare a hrănirii cu ciocolată în cantități mari), vă rugăm să mergeți de urgență la medicul veterinar.

Prețuri teste rapide și analize

Tarife analize

Serviciu Preț
FIV – FELV 100 RON
Corona (PIF) – pentru pisici 80 RON
Parvoviroză/Panleucopenie 80 RON
Distemper 80 RON
Giardia 80 RON
Dirofilaria (Heart worms) 80 RON
Antigen-anticopri Corona 100 RON
Parvoviroză + corona – pentru câini 100 RON
Triplu test (parvo, corona, giardia) 120 RON
Snap 4DX 150 RON
Brucella - pentru câini 80 RON
Leishmania - pentru câini 80 RON
Biochimie + Hematologie 250 RON
Hemoleucograma 100 RON
Biochimie 9 parametri 180 RON
Biochimie 6 parametri 150 RON
Dozare 1 parametru biochimie 30 RON
Test rapid glicemie 30 RON
Test coagulare rapid 50 RON
Sumar + sediment urina 100 RON
Urocultura 110 RON
Coprocultură extinsă 300 RON
Culturi diverse (nazale, auriculare, faringiana, fungi, etc) 100 RON
Cultură Mycoplasma 200 RON
Transfuzie sânge 800 RON
Test grupă de sânge 100 RON
Examen coproparazitologic 80 RON
Frotiu hemoparaziți 80 RON
Histovet cito + histo 300 RON
Histovet cito 100 RON
Histopatologic 200 RON
Histovet test PIF din lichid ascitic 100 RON

Cazuri curioase întâlnite în clinică